Sex, guide, godt sexliv
Et godt sexliv? Ja tak!

Få et knald-godt sexliv

Her er de 9 gyldne regler til, hvordan du får et god sex resten af livet

27. september 2013 af Mette Andrea Boesgaard

Sex er skønt, når alting klikker. Men det er ikke altid lige problemfrit at få et himmelsk sexliv. Derfor har Woman her samlet dit 9 tip til, hvordan du får et godt sexliv resten af livet - læs med og få masser af fed sex!

 

Føl dig sexet

Arbejd på din selvtillid

Hvis du skammer dig over din krop, kan du ikke slappe af, og så er chancen for et godt knald ret lille. Husk at den mand, du knalder med, har valgt at have sex med netop dig, og han er sikkert ligeglad med, om du ser fjollet eller fed ud, når I elsker - det vigtigste for ham er, at du nyder at have sex med ham, og at du viser det!

LÆS MERE Sådan booster du din selvtillid

Hvis du har været single eller sammen med den samme i lang tid, kan det ske, at du mister din fornemmelse for sex. Her gælder det om at finde ud af, hvad der får dig til at føle dig sexet. Måske føler du dig sexet, når du klæder dig i noget særligt tøj - måske føler du dig sexet, når du læser erotisk bog eller ser porno - måske har du bare mistet din fornemmelse for din krop? Gør en bevidst indsats for at vække sexkillingen indeni - for din egen skyld.

LÆS MERE Sådan bliver du sexet

 

Vær åben

Husk din nysgerrighed

Mange ser sex som en vældig seriøs ting, men sex er faktisk bedst, hvis du husker på, at det skal være fornøjeligt. Så drop skam og flovhed, og kast dig i stedet ud i noget nyt så ofte som muligt: Del dine fantasier med din kæreste - prøv en ny stilling - læs en fræk bog eller se en film om sex og få lidt inspiration til sengegymnastikken. Vær nysgerrig og eksperimenterende på lagenerne; sex bliver sjovest, hvis du undgår rutinerne. Og så er det helt fint, hvis du undervejs opdager, at nogle ting ikke er dig.

 

Glem orgasme-jagten

Hvis du udelukkende fokuserer på, hvordan du skal få orgasme, og om du overhovedet gør det, bliver det (ironisk nok) sværere for dig at få orgasme. Det gør dig nemlig nervøs og anspændt, og det betyder, at du får sværere ved at blive ophidset. Derfor: Slap af - glem alt om orgasmer og nyd i stedet øjeblikket og alle fornemmelserne i din krop, når du har sex.

Lev i nuet

Husk forspillet

Forspil begynder uden for soveværelset, og det har ikke nødvendigvis noget at gøre med sex. Det vigtigste element i forspil er nemlig at få opbygget en god kontakt med din elskede. Gør ting for at forkæle ham - lav en god middag til ham, stryg hans skjorter, lav en madpakke til ham. Husk også, at efterspillet er lige så vigtigt: I stedet for at falde i søvn eller springe ud af sengen, så snart sexen er overstået, så bliv liggende sammen og kram og føl jer fysisk og følelsesmæssigt forbundet.

Lad være med at vente på det rette øjeblik

Når du er i et langt forhold, er sex ikke bare noget, der sker af sig selv. På et eller andet tidspunkt bliver det hverdag, og så begynder arbejdet, rengøring, pleje af venskaber og familiebesøg pludselig at fylde op, og knald med kæresten får sidste-prioritet. Hvis sex skal blive ved med at være en del af jeres liv, så gør det, selvom du måske ikke er top-liderlig. I kan også være nødt til at planlægge det, og selvom det måske føles lidt mærkeligt til at starte med, så er det altså ingen skam at have sex efter et skema (det er trods alt bedre end slet ikke at have sex). Sæt et par timer af til at være sammen som par hver uge - og glæd jer så over, at planlagt sex yderligere har den fordel, at I har noget at se frem til.

Plej forholdet

Rør ved hinanden

Hvis det går ned af bakke for sexlivet, holder par ofte op med at røre ved hinanden. Men når I rører ved hinanden, udløses et hormon, der giver et boost til jeres sexdrive (og får hans erektion til at blive hårdere). Derfor: Rør ved hinanden ved enhver given lejlighed. Hold hinanden i hånden, kys og kram hinanden, klø hinanden på ryggen - det hjælper jer til at komme i stødet til en god rusketur i høet!

Tal om sex

Mange mennesker diskuterer aldrig deres sexliv, men det er I nødt til, hvis jeres sexliv skal virke. Din og din kærestes smag i sex ændrer sig hele tiden, så det er vigtigt at blive ved med at tale om, hvad I hver især kan lide. En anden bonus er, at snak om sex pirrer. Vær meget omhyggelig med at undgå bebrejdelser, når I taler om noget så penibelt som sex; lad være med at sige "du tænder mig ikke længere", sig hellere "jeg kan godt lide, når vi dyrker sex på den måde - skal vi ikke også prøve??"

LÆS MERE Sådan taler I om sex

Plej parforholdet

Hvis en af jer af sur på den anden, føler sig svigtet, utryg eller uden kærestens støtte, går det også ud over sexlivet - den bedste basis for god sex er nemlig, at I føler jer trygge og elskede. Tal sammen om jeres problemer, så snart de opstår, og gør en indsats for at få din kæreste til at føle sig elsket, værdsat og respekteret hver dag. Lad være med at være egoistisk; hvis du hele tiden tænker: "Hvordan kan jeg gøre give mest mulig glæde og kærlighed til min kæreste" hver dag, kan jeres parforhold aldrig gå helt galt.

I Woman nr. 201, der er på gaden lige nu, kan du læse, hvordan det gik, da vi gav 3 kvinder en sexmission, så de kunne forbedre deres sexliv.

SMUGKIG I DET NYE WOMAN