Kvinde og mand griner og flirter
Er du forelsket i en mand?© iStock

Sådan får du ham til at falde for dig

Særligt dine øjne har magt

5. juni 2018 af Mette Andrea Boesgaard

Er du håbløst forelsket i en mand, der ikke gengælder dine følelser? Så er der håb forude – her har Woman nemlig samlet en håndfuld tips, der kan få hans varme følelser for dig til at blusse op. Selvfølgelig kan du ikke tvinge nogen til at forelske sig i dig, men med ganske små tricks kan du faktisk forbedre dine odds for, at han falder for dig. Det er endda videnskabeligt bevist.

Så hvad er det værste der kan ske? Bare kast dig ud i det!

1. Se ham i øjnene

I en undersøgelse har psykologen Zick Rubin fundet ud af, at man kan måle kærlighed ved at se, hvor meget et par kigger på hinanden. Normalt ser folk kun på hinanden cirka 30-60 procent af den tid, de taler sammen, men forelskede par ser på hinanden 75 procent af tiden.

Den viden kan du udnytte. Hvis du er vild med en fyr, kan du nemlig narre hans hjerne til at tro, at han også er vild med dig, hvis du ser på ham i 75 procent af den tid, du taler til ham. Gør du det, begynder hans hjerne at udskille hormonet phenylethylamin (PEA) – det er et stof, der er i familie med amfetamin, og som bliver udsondret i nervesystemet, når vi forelsker os. Jo mere PEA der strømmer rundt i blodet på ham, desto mere sandsynligt er det, at han forelsker sig i dig.

Hvis din udkårne slet ikke er interesseret, kan det selvfølgelig være umuligt at få ham til at se dig i øjnene længe nok. Men metoden er faktisk ret effektiv, det viser et forsøg af psykologen Arthur Aron. Han bad to fuldstændigt fremmede fortælle om sig selv i halvanden time. Derefter blev de bedt om at stirre hinanden dybt i øjnene i fire minutter. Bagefter sagde parrene, at de var meget tiltrukket af den, de havde lavet øvelsen med – et af parrene endte endda med at blive gift bagefter!

Kvinde kigger mand dybt i øjnene
Kig ham i øjnene.© iStock

2. Lav “Karamel-øjne” 

En anden ting, psykologen Rick Rubin fandt ud af, er, at forelskede mennesker er længere om at kigge væk fra hinanden end andre mennesker er, og den teknik kan du så også bruge: Se ham, du er vild med, dybt i øjnene og fasthold hans blik, også efter han har talt ud, eller selvom en anden bryder ind i jeres samtale. 

Når du til sidst tager blikket til dig (3-4 sekunder senere) så gør det langsomt og tøvende, som var jeres blikke klistret sammen med varm karamel. Det får hans PEA-niveau helt op og ringe.

3. Send ham blikke – også når andre snakker

Er du for genert til at kigge betaget på din udkårne, kan du også gøre øvelsen lidt mere diskret: Vend blikket mod den, der bryder ind i jeres samtale, og send så din udkårne et blik, hver gang den anden afslutter en sætning. Det er en undersøgende gestus – du tjekker hvordan din udkårne reagerer på det, der bliver sagt, og dermed lader du ham vide, at du er mere interesseret i ham end den person, der er brudt ind i jeres samvær.

Hvis det hele går hen og bliver lidt for intimt med intense blikke, så kan du bløde det op med en kæk bemærkning. Mændende har mange skøre scorereplikker, så hvorfor skulle du ikke også kunne fyre én eller to af? 

4. Snyd dig til store pupiller 

Forskere viste en gruppe mænd to forskellige billeder af den samme kvinde – den eneste forskel var, at hendes pupiller var blevet gjort større på det ene foto. Mændene bedømte kvinden med de store pupiller som dobbelt så attraktiv som hende med almindelige pupiller! (Resultatet var i øvrigt det samme, da de lavede samme forsøg med kvinder, der så på mænd). 

Konklusion: For at få ham til at falde for dig, kan det være en fordel at have store pupiller.

Du kan ikke bevidst styre størrelsen på dine pupiller, men du kan skabe betingelserne for, at de udvider sig. Start med at dæmpe lyset – pupillerne udvider sig nemlig, når lyset bliver svagere (og i tilgift giver blødt lys også kønnere ansigt!) 

Dine pupiller udvider sig også, når du ser på noget, du kan lide. Derfor er dine øjne sikkert allerede som to dybe skovsøer, når du ser på ham, du er vild med, men du kan få endnu større pupiller ved at kigge på den del af ham, du allerbedst kan lide.

5. Tag ham med i Tivoli 

Et eksperiment har vist, at hvis folk føler angst på deres første date, misfortolker de ofte den følelse som kærlighed. Så tag din udkårne med i Tivoli og send ham op i den vildeste forlystelse – det kan snyde ham til at tro, at han er vild med dig. 

Hvis ikke lige en angst-præget date lyder tiltrækkende, så kan du altid tage ham med på en af disse sjove dates, der i hvert fald vil sikre dig et par timer med ham den søde. 

Kvinde og mand spiser is på deres date
Tag ham med på date.© iStock

6. Vær i nærheden, men vær utilgængelig 

Den amerikanske ekspert David Lieberman har fundet ud af, at jo mere du er sammen med nogen, desto mere vil du synes om dem. Og det gælder selvfølgelig også med modsat fortegn. 

Så glem alt om at være utilgængelig fra første øjeblik – find i stedet på masser af undskyldninger for at være sammen med ham, du har set dig lun på, så han rigtig har muligheden for at finde ud af, hvilket dejligt menneske du er.

Først når du har gjort ham glad for dig og dit selskab, skal du sætte andet træk ind: Så skal du så nemlig begynde at trække dig væk fra ham! Mennesker vil altid have det, de ikke kan få, og mænd er ingen undtagelse. Hvis du følger den regel, vil han både kunne lide dig OG begære dig.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide