Mad er det nye sex
Mad er det nye sex

Forfør din elskede med mad

Sådan sætter du fut under kærligheden med det rette mad

20. maj 2011 af Mette Andrea Boesgaard

Forfør ham med mad


Glem alt om parfume, sexet lingeri og stemningsfulde stearinlys - hvis du virkelig vil have et godt knald, skal du en tur i køkkenet og slå dine folder. Og det er såmænd ikke bare fordi vejen til mandens hjerte traditionelt går gennem hans mave; mad er nemlig også den ultimative måde at sætte spræl i sexlivet. Læs med og få fif til, hvordan du pifter jeres sexliv op med mad...

Derfor virker det


De gamle grækere vidste det. Kineserne har vidst det i årtusinder. Og superelskeren Don Juan vidste det. Beretninger om mads gavnlige effekt på sexlivet har floreret i hele historien, men det er først nu, at forskere endelig har bevist, hvilken effekt lugten, synet og smagen af mad rent faktisk har på os mennesker.

En af dem, der har forsket i elskovsmidler, er den kliniske sexolog Ava Cadell:

- Mad indeholder forskellige former for næringsmidler og ingredienser, der påvirker kroppen fysisk, og derfor virker forskelligt mad på forskellige ting. Nogle former for mad gør, at du bliver mere løssluppen, andre sørger for at blodet strømmer direkte ned til kønsorganerne, og nogle former for mad frigiver opløftende hormoner, siger Ava.

Der er mange teorier om, hvorfor mad virker så kraftigt på lysten, men sandsynligvis handler det om en kombination af fysiske og psykiske mekanismer. Og fordi alle mennesker forbinder forskellige former for mad med nogle helt specielle ting, varierer det også, hvordan folk reagerer på mad.

På de næste par sider kan du finde lidt inspiration til, hvilke retter du kan bruge forføre din elskede og peppe sexlivet op. Fortvivl dog ikke, hvis tipsene ikke virker efter hensigten - måske trigger din kæreste bare på noget andet mad. Men det skader jo ikke at nyde et ordentligt måltid mad med dit hjertes udkårne...

Mad, der er god til en flirt


Hvis du er på udkig efter en potentiel partner er det vigtigt at vælge mad, der udskiller stoffer, som gør dig glad, øger din selvtillid, får dig til at glemme dine hæmninger og gøre dig til en dristigere flirt.

Er du ude på at flirte dig vej til hans hjerte, kan du med stort held bruge:


Chili
Krydret mad får dit hjerte til at banke lidt hastigere, og derudover fremkalder det rødmen og en svedperle eller to, og det får dig til at se varm og sexet ud (plus det gør det mindre påfaldende, at du pludselig føler trang til at smide lidt af tøjet...) I tilgift frigiver krydret mad endorfiner, der gør dig opstemt.


Bananer
Denne frugt er ikke bare et godt og nærende mellemmåltid - den vækker også visse minder om en vis del af den mandlige anatomi (se for eksempel billedet på forrige side...) Tilmed er den sprængfyldt med B-vitaminer, som er en vigtig ingrediens i hormonproduktionen - og så indeholder den efter sigende også stoffer, der giver humøret en tand opad og fremmer din selvtillid.


Gulerødder

har - ligesom bananer - en indlysende lighed med en vis legemsdel. Dertil er de sprængfyldte med fibre, og det sætter skub i din lyst - endda så meget, at gulerødder traditionelt set er blevet brugt i stedet for ginseng i Asien.


Champagne
Den eksklusive, perlende drik skaber en stemming af fest og luksus på selv den mest grå hverdag. Dertil har sprutten i champagnen den virkning, at du bliver mere afslappet, løssluppen og modig. Men pas på - hvis du serverer bare et glas for meget til din udkårne, bliver han ude af stand til få den op og stå...

 

Flirtemåltidet

THAI CURRY MED REJER
Karrypasta (kan for de mindre tålmodige købes færdig):
1 lille løg, hakket groft
4 fed hvidløg
2 finthakkede røde chilier
2 stilke hakket citrongræs
1 spsk hakket koriander
Juicen fra en lime
1 tsk revet ingefær
2 tsk olie

olie
2 spsk fiskesovs
4 lime blade
4 dl. Kokosmælk
700 g rejer
koriander til at pynte med

Blend alle ingredienserne til karrypasstaen, indtil det er en blød, jævn masse.

Varm olien. Kom halvdelen af karrypastaen (eller 4 spsk færdiglavet karrypasta) på panden og svits det ved lav varme i et halvt minuts tid. Kom så kokosmælk, fiskesovs og limeblade på panden og rør, indtil du har en jævn sovs. Kom rejerne i sovsen og lad hele herligheden simre uden låg i ca. 10 minutter, indtil rejerne er møre og sovsen er blevet lidt tykke. Server med ris og et let drys af coriander på toppen.

Dem, der er glade for grønt, kan evt. tilføje aubeginer eller mango til retten.

Mad, der forfører


Er du nået dertil i processen, hvor du skal forføre din udkårne, skal du sørge for at vælge mad, der enten sætter skub i jeres testosteron-niveau, giver masser af energi eller sender blod til de nedre regioner. Du kan med stor succes satse på mad, der ligner kønsorganer, for det vil uværgeligt lede hans tanker i en frækkere retning.
Vælg for eksempel:


Østers
Østers har været kendt som det ultimative elskovsmiddel i flere hundrede år - og med god grund: De ligner nemlig de kvindelige kønsorganer... Dertil er det lille skaldyr sprængfyldt med zink, som er nødvendigt for at kroppen kan lave testosteron. Og det mandlige kønshormon sætter ikke bare fut under hans lyst - når dit testosteron-niveau går op, bliver du også mere lysten. Kan hverken du eller han lide østers, så lav et måltid af rejer, muslinger eller en anden form for skaldyr i stedet, de har nemlig nøjagtig samme funktion.


Asparges
Denne lange, slanke grønsag er fyldt med vitaminer og mineraler, der hjælper til i produktionen af hormoner, og dertil øger den jeres energi-niveau, så I kan elske natten lang. Damp en håndfuld asparges og servér den med en klat smør eller lidt god olivenolie, og succesen skulle være i hus...Chokolade

Alle kvinder elsker fornemmelsen af chokolade, der smelter på tungen, men det er nu ikke den eneste grund til at svælge i chokolade, når der er lir i luften. Koffeinen i chokoladen giver nemlig jer begge to masser af energi til de forestående strabadser, og så er der noget, der tyder på, at chokolade frigiver et "kærlighedsstof", der giver en rus a la den, du får af endorfiner...Ingefær

- er i sandhed et mirakelprodukt. Den får nemlig dit blod til at bruse, og dermed sender den også en masse blod lige lukt i underlivet på både mænd og kvinder. Og når der er blod i de nedre regioner, stiger safterne som bekendt!Oliven
Grønne oliven gør efter sigende mænd mere virile, mens sorte oliven sætter skub i kvinders sex drive.


Æbler
For visse former for elskovsmidler er det lige så meget det symbolske som det rent fysiske, der er det forførende element. Således er det for æblet, der har været et symbol på fristelse, lige siden Adam og Eva spiste af den forbudne frugt. Hvis du vil vise din mand, at der er lir i luften, er æblet den bedst tænkelige frugt til at sende signalet.


Forfører-drikken


VARM KAKAO TIL VOKSNE
4 dl sødmælk
En halv stang vanille, åbnet på langs
En halv kanelstang
1 rød chili uden frø
100 g mørk chokolade (70%)
Rørsukker
Flødeskum og et skvæt cognac

Kom mælken i en gryde, put vanille-stangen, kanel og chili'en i og kog i et minute. Riv chokoladen og rør den i, indtil den er smeltet. Kom sukker i, hvis du synes, kakaoen er for bitter. Tag gryden fra varmen og lad den trække i ti minutter, si så krydderierne fra og varm chokoladen op igen. Server med et skvæt cognac og masser af flødeskum.

Mad, der sætter skub i potensen


Mad handler ikke bare om at fylde maven og mærke fornemmelsen på tungen - 90 % af smagen af mad er nemlig duften. Og derfor kan duften af mad alene sætte skub i lysten og dermed gøre jeres præstation på lagnerne endnu bedre.

En amerikansk forsker målte blodtilførslen i folks kønsorganer i forbindelse med duften af mad, og hans resultater viste overraskende, at pizza med ost faktisk fik blodmængden i dilleren til at stige med 5 %. Popcorn med smør gav 9 % mere blod i mandens kønsorganer, mens den traditionelle Thanksgiving-spise græskartærte fik hele 40 % mere blod til at strømme nedad! Til sammenligning fik en feminin blomsterparfume kun en begrænset respons i mændenes nedre regioner - sølle 3 % ekstra blod kom der ud af det eksperiment.

Da samme forsker målte blodtilstrømningen til kvinders nedre regioner, var det duften af lakrids og agurk, der fik safterne til at stige mest. Duften af aftershave fik derimod blodtilførslen til at falde!

Når disse traditionelle amerikanske spiser fik mændenes libido til at stige, skyldes det sandsynligvis, at de for forsøgspersonerne er forbundet med noget rare ting som hjemlig hygge og forkælelse. Danske mænd med andre madvaner bliver nok knap så fristet af disse retter, men laver du i stedet hans livret, får du nok en god effekt. Hvis du skulle have lyst til at gøre forsøget, får du alligevel opskriften på græskar-tærte her... Og sikkert og vist er det i hvert fald, at den sødmefulde duft af hjemmebag, vanille og muskatnød har en effekt - og at kanel sætter fut i blodet, mens nelliker giver energi.

Potens-snacken


GRÆSKARTÆRTE

Tærtebund:
200 g mel
100 g smør
1 æg
60 g sukker
½ tsk salt


Tærtefyld:
425 g græskarkød
1½ dl ahornsirup eller 1dl sirup
1½ dl piskefløde
3 æg
2 spsk smeltet smør
1 tsk kanel
½ tsk muskatnød
1/4 tsk stødt nelliker
1/4 tsk salt
Krydret flødeskum:
2 dl piskefløde
3 spsk flormelis
1 tsk kanel
1 tsk vanille


Dejen æltes godt sammen, hviler et par timer i køleskab, rulles ud og lægges i et tærtefad.

Skær græskarret i små tern eller riv det groft. Tryk overskydende vand ud af kødet, så tærten ikke bliver så våd. Rør så alle de øvrige ingredienser i og fordel det på tærtebunden.

Tærten bages ca. 1 time ved 180°

Pisk fløden til flødeskum og vend krydderierne i. Servér for din elskede lun eller kold.

Inspiration til serveringen

Hvis du vil forføre ham med mad, handler det dog ikke kun om at lave maden og spise den - det halve (eller mere) af fornøjelsen er at servere den! Vil du have inspiration til servering på den lidt frække måde? Så se dette legendariske filmklip fra filmen 9 1/2 uge, hvor der er mange gode ideer til, hvordan du kan affodre din mand (og få sex til gengæld!)

Velbekomme - og rigtig god fornøjelse!