article 21108
article 21108

Hav sex og bliv slank og smækker

Sex er god motion, og så får det dig til at spise mindre!

5. januar 2006

Af: Mette Andrea Boesgaard

Er dit nytårsforsæt at du for skal dyrke mere motion og spise sundere? Så er her dagens gode nyhed til dig: Det behøver ikke være dødkedeligt at følge eksperternes råd. Ja, det kan faktisk være endda decideret fornøjeligt ? i hvert fald hvis du bruger sex som en let genvej.

Og det kan lade sig gøre. Først og fremmest fordi sex i sig selv er ganske glimrende til at få pulsen i vejret og brænde kalorier af. På en halv times lagengymnastik forbrænder du nemlig i gennemsnit 150-250 kalorier.

- Sex er god motion, bekræfter Laura Berman, assisterende professer i gynokologi og psykiatri.

- Det får dit hjerte til at slå hurtigere, selv hvis du ikke har synderligt akrobatisk sex. Og hvis du bevæger dig en lille smule og spænder dine muskler, så kan de være endda meget god motion.

Undersøgelser viser, at motion i korte intervaller i løbet af dagen kan være lige så effektivt som 30-40 minutters motion i træk. Derfor anbefaler Laura Berman, at du bruger sex som en del af din daglige motions-rutine, for eksempel ved at have sex 15-20 minutter om dagen og dyrke andre motionsformer i yderligere 15-20 minutter pr. dag.

En anden bivirkning ved et sundt sexliv er, at du kommer til at spise mindre, når du dyrker sex.

- Hvis man har et sundt sexliv, er man mindre frustreret, og når man ikke er frustreret, spiser man mindre, siger slankeeksperten Howard Shapiro.

I tilgift spiser folk generelt også mere, når de er ensomme, og hvis du er i et forhold (med masser af god sex) er du jo ikke ensom, tilføjer han.

Han advarer dog mod, at sex ikke ubetinget er af det gode. Hvis du har sex med mange tilfældige partnere, kan det skabe stress, siger han ? og det gør dig mere tilbøjelig til at små-spise. Samtidig øger det også din risiko for at erhverve dig en kønssygdom. Så derfor: Husk kondomet og bare knald løs!

Læs mere: