Øg din sexlyst | par kysser i seng
© iStock

Her er 10 supersaftige tips til at øge din sexlyst

Kniber det lidt med sexlysten? Så skru op for den!

3. december 2017 af Sarah Lyster Nielsen

Din sexlyst kan godt svinge lidt op og ned, og nogle gange er det ærligt talt ret træls – især hvis du nu er i et forhold, og du egentlig godt gad have lidt mere gang i lagengymnastikken.

Men du kan faktisk selv hjælpe din sexlyst lidt på vej, så derfor har vi samlet en række tips, der får safterne til at flyde. 

Det kan du selv gøre

1. Sov

Ja, den er altså god nok. Hvis du får for lidt søvn, kan du blive stresset og dræbe din sexlyst, så sørg for at få den søvn, du har brug for. Det hjælper både sexlysten og dit helbred generelt, og hvis vi er helt ærlige, er det jo en ret behagelig øvelse…

2. Dyrk motion

De fleste af os ville helt sikkert ønske, at Netflix på sofaen gav sexlysten det vildeste boost, men her er det altså motion, der gør tricket. Når du rører dig, øges blodcirkulationen, og det booster også dine neurotransmittere, hormoner og endorfiner (hvilket altså er superduper).

Motion kan også – som du nok har hørt rygter om – resultere i vægttab, øget muskelmasse og større udholdenhed, hvilket giver bedre orgasmer og bedre sex. Endelig en virkeligt god grund til at komme ned i det fitnesscenter!

3. Drik kaffe

Nogle undersøgelser viser, at kaffe kan øge sexlyst, og som minimum giver det dig i hvert fald et skud energi og udholdenhed til akten, så snup endelig en kop mere!

4. Læs dig liderlig

Erotisk litteratur kickstarter din testosteronproduktion og får din krop in the mood, som man siger. Hvis du allerede har været igennem Fifty Shades of Grey, kan du finde erotisk litteratur online eller downloade en kinky e-bog. Du kan også læse Womans frække sexnoveller.

5. Hav frækt lingeri på – hele dagen

Du behøver slet ikke gemme dit bedste lingeri til de særlige lejligheder; tanken om, at du har frækt undertøj på, selv om du bare skal ud på studiet eller på arbejde, gør dig mere opmærksom på dig selv og din krop – og du har en lille, sexet hemmelighed, som ingen andre kender. 

Det kan I gøre sammen

6. Rør ved hinanden

Når I rører ved hinanden, udløses hormonet oxytocin, og det gælder både, når I holder i hånden, krammer eller bare rører ham, når I sidder ved siden af hinanden. Det øger sexlysten, og mon ikke det også gør jeres dag lidt bedre, hvis I giver hinanden lidt mere opmærksomhed?

7. Byg op

Når I ikke er sammen, kan I sende frække beskeder eller billeder (og det behøver altså ikke være de helt dirty af slagsen); det bygger langsomt lysten op i løbet af dagen, og når du har sex på hjernen, frigives hormoner såsom dopamin, serotonin og testosteron i din hjerne – og de hjælper sexlysten på vej.

8. Konkurrér med hinanden

Her tænker vi selvfølgelig ikke benhård konkurrence, der kræver blod, sved og tårer, men en gang bowling eller Mario Kart sætter gang i konkurrencegenerne og testosteronen – og det sætter gang i lysten. 

9. Vær kreative

Når I endelig er i soveværelset, så brug jeres kreativitet: Er der nogle sexstillinger, I gerne vil prøve, eller er der noget andet nyt, I kan kaste jer ud i? Så gør det endelig! Det sætter gang i noget leg og gør det måske helt naturligt lidt mere løssluppent, hvilket måske kan være tiltrængt, hvis I har fokuseret meget på den manglende sexlyst.

10. Duft til ham

Når du dufter til mandesved (den er altså god nok), kan det forbedre dit humør og få safterne til at stige, så det er bare med at snuse til, når han kommer hjem fra fitness – og så kan du jo også altid hoppe med ham i bad lige efter…

Kilder: Women’s Health, Today’s Parents

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.