Her er de 7 ultimative regler for et godt sexliv

Succes i sengen – sådan!

30. juni 2020 af Maria Denise Christoffersen

Theresa Johanne Kirkby er tidligere sexolog på Woman. Her giver hun tips til, hvordan du får et sundt og spændende sexliv. 

1. Snak sammen

Jeres sexliv bliver bedre, hvis I tør at være åbne og fortælle hinanden, hvad I fantaserer om og tænder på. Så snak om sexlivet, også når I ikke er i soveværelset. Hvis I kan gøre sex til et mere almindeligt og dagligdags samtaleemne, så nedbryder I også nogle af de tabuer, som ellers kunne gøre, at I holder jer tilbage i sengen.

Sæt også lyd på under selve akten. Sig til, hvis der er noget, der går for stærkt, eller hvis det føles vildt lækkert, når din partner gør en bestemt ting. Mange af os tier stille, fordi vi ikke vil såre vores partner eller ødelægge den andens flow, men hvis I på en positiv måde kan begynde at give udtryk for både jeres nydelse og jeres ønsker (“Prøv at gøre det lidt langsommere”, “Hårdere!” osv.), nærmer I jer den optimale måde at have sex med hinanden på.

2. Vær åbne

Lyt til din partner, når han eller hun giver udtryk for, hvad de kan lide. Det er vigtigt at være accepterende og ikke virke dømmende, når I endelig taler ærligt om jeres ønsker. Det er okay at lytte til den andens idéer og så bede om lidt tid til for eksempel at overveje, om det, han foreslår, er noget, du vil være med på.

3. Vis hinanden tillid – især når I er nøgne

Det kan føles meget sårbart at ligge der og være helt blottet og åben – også i forhold til at blive kigget på. Mange har svært ved at give sig helt hen under sex, fordi de tænker for meget over, hvordan de ser ud. Prøv at være til stede i din krop, og spørg, hvis der er noget, du er usikker på. Sandsynligheden for at få et positivt, bekræftende svar er stor. Husk, at din partner jo kan lide dig for dig.

4. Kend dig selv

Hvordan virker din krop? Hvad tænder du på? Sex bliver kun bedre, jo mere du kender dine egne sweet spots og ved, hvad der får dig til at føle dig sexet. En måde at lære dig selv at kende på, er ved at sætte tid af til selv at onanere.

5. Vær nysgerrige

Mange af os ender med at have et rutinepræget sexliv, for når vi er tidspressede, trætte og optagede af andre ting, så er det bare lettere at gøre, som vi plejer. Husk derfor at være nysgerrige og åbne overfor hinanden. Så kan hver gang føles som noget nyt.

6. Eksperimentér

Prøv noget nyt – stort eller småt. Køb sexlegetøj, tag på en workshop, eller prøv lidt rollespil. Når I eksperimenterer, ser I hinanden med nye øjne, og det behøver slet ikke være store, livsforandrende eller kinky ting, I gør, for at det virker. Måske får I bare nogle gode grin sammen, men måske opdager I noget nyt, som I begge synes er helt vildt frækt.

7. Hav det sjovt

Stå sammen, og gå ind i jeres sexliv hånd i hånd. Når begge føler sig trygge, er det sjovere og nemmere at udforske hinanden og jer selv. Og så er I godt på vej til et fantastisk og spændende sexliv.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.