Kvinde og mand har sex
© iStock

Her er de vigtigste grunde til, at du ALDRIG bør fake en orgasme

En sexolog forklarer, hvorfor du ikke skal ‘fake it ’til you make it’

4. juni 2017 af Maria Greve

I ligger i dobbeltsengen i fuld gang med en gang nøgen-kluddermor, og du kan mærke, han er tæt på at komme.

“Åh ja… Jeg kommer snart. Kom med mig,” hvisker han, og før du ved af det, stønner du en himmelsk orgasme ud – uden du rent faktisk har fået en. Hvis du har prøvet det, er du slet ikke det eneste, fortæller sexolog Theresa Kirkby.

“Jeg vil tro, at omkring 90 procent af kvinder har prøvet at fake en orgasme. Ikke nødvendigvis hver gang, de har sex, men på et eller andet tidspunkt i deres liv,” siger Theresa Kirkby.

Og der er flere grunde til, vi kvinder nogen gange lader som om, vi kommer, selvom der ikke er skyggen af orgasme i sigte.

Er du snart færdig?

Det kan faktisk være af ren godhed, du stikker en hvid løgn, når din sexpartner spørger, om du også kom.

“Nogen af os faker en orgasme for at gøre vores partner glad. Hvis du kommer, føler din partner, at han eller hun er vildt god i sengen, og det er selvfølgelig en fed følelse, som man godt kan blive fristet af at give den anden,” forklarer Theresa Kirkby.

Men der kan også være ret dårlige grunde til at fake.

“Ofte er orgasmen en afslutning på sex. Så hvis du er i gang med et knald og faktisk gerne vil have, det skal slutte, kan den nemme udvej være at fake en orgasme,” siger Theresa Kirkby, som understreger, at det er en rigtig dårlig måde at slippe ud af et knald på. Hvis du ikke gider knalde, så sig det (på en pæn måde), og stop.

En ond cirkel

Nej, er det helt korte svar, når vi spørger Theresa Kirby, om der da ikke findes bare én god grund til at lade som om, du kommer.

“Det er det samme som at lyve. Du lyver om, at du kommer, og som udgangspunkt er det en ret dårlig idé at lyve over for en, som du gerne skulle stole nok på til at gå i seng med,” siger hun og advarer om, at det kan starte en ond cirkel:

“Hvis du først har faket én gang, så er det svært ikke at fake næste gang og næste gang, for så kan din kæreste eller sexpartner jo ikke forstå, hvorfor du ikke kommer igen.”

Og før du ved af det, kan al den falske stønnen gå ud over din egen sexlyst.

“Pludselig er der en forventning om, at du skal komme, for det plejer du. Derfor ligger du under akten og tænker på, at du skal huske at stønne mere og mere og lave knibeøvelser, så han kan mærke, du er tændt og til sidst virkelig give den gas, når du skal have ham til at tro, at du får den vildeste orgasme. Det ender med, at du bruger al tiden på at tænke over, hvad du skal fake i stedet for at give dig hen og nyde et godt knald,” forklarer Theresa Kirkby.

I værste tilfælde kan det ende med, at du mister lysten til at have sex, fordi du ikke orker at lave det sædvanlige orgasmeshow – og det ville da virkelig være ærgerligt.

Vær åben om det

I stedet for at starte en lavine af falske orgasmer, så vær åben over for ham eller hende, du går i seng med. Fortæl, at du ikke har nemt ved at komme, men at du rigtig gerne vil arbejde på det.

“Hvis du ikke kan give dig selv orgasme, kan du heller ikke forvente, at din partner kan. Derfor er det en god idé at starte med at onanere og udforske din krop, så du lærer, hvad der føles godt for dig. Der er ingen manual til, hvordan man får en orgasme, så du må prøve dig frem,” siger Theresa Kirkby.

Når du har en bedre idé om, hvordan du godt kan lide at blive rørt, kan du vise det til din kæreste eller sexpartner, og forhåbentlig ender det med, at du får en vaskeægte orgasme.

“Det vil knytte jer tættere sammen, når det lykkes for dig at komme, fordi I endelig opnår det, I så gerne har ville prøve sammen, og det er virkelig fedt,” siger Theresa Kirkby.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.