Sex
© iStock

Her er grunden til, at han kommer for tidligt

En undersøgelse slår fast, hvad der kan få din mand til at holde længere

6. august 2017 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen / Aktiv Træning

Der er ikke meget ved lagengymnastik, der slutter allerede inden, det rigtigt er begyndt. Derfor er mange mænd optagede af, hvor lang tid de kan holde under dynerne. Et sæt forskere har nu fundet noget, der kan forlænge akten!

Studiet

Et nyligt udført studie er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift, Journal of Sexual Medicine. Studiet skulle afsøge sammenhængen mellem forskellige livsstilsfaktorer og for tidlig udløsning.

Studiet blev udført på 1069 mænd. 69 af led af for tidlig udløsning, også kaldet prematur ejakulation, mens de resterende 1000 var udvalgt tilfældigt.

Begge grupper skulle udfylde en række spørgeskemaer omhandlende potens, sædafgang og livsstil. De mange svar blev derefter holdt op mod hinanden og analyseret.

Kom i gang

Studiet viste, at det mest tydelige bindeled til for tidlig sædafgang var manglende motion.

De mænd, der dyrkede meget lidt eller slet ingen motion, var i større risiko for at lide af prematur ejakulation, der er defineret ved sædafgang indenfor de første 3 minutter af samlejet.

Desuden sås det, at lidelsen blev værre, des mindre motion de ramte dyrkede.

Sundt og sexet

De, som lider af for tidlig sædafgang, vil derfor kunne opnå en positiv effekt ved at dyrke mere motion. Desuden giver fysisk aktivitet generelt bedre fysisk såvel som psykisk velvære, og dette kan igen have en gavnlig virkning på lidelsen.