Kvinde forfører mand
© iStock

Hvilken af de 10 sexpersonligheder har du?

Det her er ekstremt vigtig (ny) viden - se, om du kan genkende dig selv!

2. oktober 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Kender du det? Du har hevet en lækker mand med hjem fra byen, og selvom det var ren passion på dansegulvet, så flopper det fuldstændig i sengen, hvor I slet ikke har nogen kemi. Hvad sker der?

Én af grundene kunne være, at jeres personligheder ikke matcher... altså jeres sexpersonligheder! Den australske sexterapeut Dr Sandra Pertot har identificeret hele 10 forskellige sexpersonligheder – og du kan selvfølgelig se dem alle sammen lige her.

Læs med herunder, og find ud af, hvilken sexpersonlighed du har: 

1. Den sensuelle:

Hvis du har en sensuel sexpersonlighed, så ser du sex som et udtryk for kærlighed. Det er vigtigere for dig at have en emotionel forbindelse til din partner, end at det er spændende og anderledes sex.

Du elsker rolig og intim sex, hvor der er fokus på at røre ved hinanden. Du er vild med stillinger, hvor I kan kigge hinanden dybt i øjnene.

2. Den erotiske:

Hvis du er den erotiske type, så elsker du intens og lystdreven sex. Det behøver ikke altid at være vildt, men nogle gange må det gerne tage en spændende drejning.

Du elsker variation; derfor kan du godt lide, at det ikke er det samme hver gang, og du smider gerne et nyt move ind en gang imellem. 

3. Den afhængige:

Hvis du har denne sexpersonlighed, så bruger du sex som et middel mod stress og bliver faktisk frustreret, hvis du bliver afvist. Det er dog overvejende mænd, der tilhører denne kategori af sexpersonligheder, siger sexterapeuten.

Det bedste, du kan gøre, hvis du genkender dig selv i denne, er faktisk at finde andre måder at håndtere din stress på – motion for eksempel. Det er nemlig ikke den mest optimale sexpersonlighed at have, da din partner godt kan føle sig udnyttet.

4. Den reaktive:

Har du en reaktiv sexpersonlighed, så handler sex mere om at give end at modtage. Det kan eksempelvis være, fordi du har brug for at se din partner blive tændt for selv at få lyst til sex.

Du elsker at have kontrollen og være den, der uddeler nydelse. Det kunne for eksempel være ved at binde din partner fast, så de ikke kan gøre andet end at nyde det, du gør.

5. Den berettigede:

Er du den berettigede, føler du, at sex er din ret, og har ikke ret meget forståelse overfor din partners behov – og måske heller ikke rigtig for dine egne. Du ved bare, at du har ret til en vis mængde eller type sex.

6. Den umættelige:

Du har svært ved at kontrollere din lyst til sex. Det kan desværre også ofte betyde, at du har en tilbøjelighed til utroskab, fordi sexlysten kontrollerer dig i stedet for omvendt. 

Du elsker jævnlige, korte sex-sessioner frem for for lange maratoner en gang imellem.

7. Den stressede:

Hvis du har denne sexpersonlighed, så stresser sex dig, fordi du føler et pres til at performe, og du er bange for, at du ikke gør det godt nok.

Tal med din partner om, hvordan du har det. Lad ham vide, at du elsker sex med ham, og derfor vil du gerne være tryg ved at være sammen med ham. Få ham til at fortælle, hvad han nyder specifikt ved dig, og hvad du gør godt. 

Han skal selvfølgelig være ærlig (han skal ikke lyve og sige, at noget, der ikke er godt, er godt), men han skal ikke nævne de negative ting. Jo mere selvtillid du får, jo bedre vil jeres sex også blive – det er en positivt forstærkende cirkel.

8. Den uinteresserede:

Du får lidt eller ingen nydelse ud af sex og har ikke rigtig lyst til det. Det kan for eksempel være på grund af en ubehagelig oplevelse med sex.

Tal om dine negative oplevelser med sex med din parter og gerne med en professionel, som kan hjælpe dig med at finde sexlysten igen.

9. Den fraværende:

Du kan godt lide sex, men du bliver nemt distraheret. Hvis du er presset på arbejdet eller kæmper med nogle problemer, så vil du distancere dig emotionelt fra din partner.

Du elsker planlægning. Også når det kommer til sex. Når du ved, hvornår det skal ske, kan du lettere komme i stemning til det. Desuden kan du godt lide mere spændende og eksperimenterende sex, da den klassiske missionær sjældent kan konkurrere med udefrakommende stimulans.

10. Den tvangsprægede:

Hvis du har den tvangsprægede personlighed, så føles sex kun godt, hvis det følger et bestemt ritual, herunder også fetishes. Det er en rimelig egoistisk form for sex, da det har lidt eller intet at gøre med forbindelsen til din partner. Det betyder dog ikke, at I ikke begge kan få noget godt ud af sexen, hvis I deler eksempelvis en fetish. 


Kilde: Dailymail.co.uk

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.