Knaldede min venindes ekskæreste
© iStock

“Jeg knaldede med min bedste venindes ekskæreste”

Jakob var forbudt område – var det derfor, Nadja ikke kunne holde sig væk?

19. december 2019 af Redaktionen

Nadja havde altid haft et godt øje til sin venindes kæreste. Da han blev ledig, blev fristelsen for stor. 

Så ham på Tinder

“Der gik ikke mere end en måned, fra min gode veninde Lærke blev forladt af sin kæreste, til jeg så ham på Tinder. Lærke og jeg kendte hinanden tilbage fra gymnasiet, og jeg havde lært hendes kæreste Jakob ret godt at kende til adskillige nytårsaftener og bryllupper hos fælles venner. 

Vi havde altid haft det sjovt sammen, og mens de var kærester, tænkte jeg, at jeg også gerne ville have sådan en mand. Lærke var knust over bruddet, og vi piger fra venindegruppen trådte til og var hos hende i døgndrift de første uger.

Nyt match

Da jeg en aften lå hjemme på sofaen og kiggede på Tinderprofiler, dukkede Jakob pludselig op. Jeg blev overrasket og nysgerrig og kiggede længe på hans billeder. Han så godt ud. Jeg tog et screenshot og sendte det til en anden veninde. Så swipede jeg til højre – egentlig mest for sjov. 

Min veninde ringede mig op, og vi snakkede i et kvarters tid om, at Jakob allerede var tilbage på datingmarkedet. Hun var forarget, og jeg gav hende ret i, at det måske var lidt ufølsomt af ham. Da jeg lagde på, kunne jeg se, at jeg havde fået et match og en besked fra Jakob: ‘Hej Nadja, går det godt?’ stod der. Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle svare, så jeg lod være med at skrive noget. Han var jo ikke en mand, jeg skulle starte en flirt med. 

Tilfældigt møde

Fredagen efter var jeg på bar med nogle kollegaer og stod i kø til toilettet, da jeg pludselig blev prikket på skulderen. Det var Jakob! Han smilede og drillede mig med, at jeg aldrig havde svaret ham. Jeg sagde til ham, at han legede med ilden. Men jeg kunne ikke sige nej, da han tilbød os at sidde ved hans venners bord. Det endte med at blive en sjov aften. Vi drak ret meget, og om morgenen tog en mindre flok hjem til det bofællesskab, som Jakob boede i.

Jeg var på det tidspunkt ligeglad med konsekvenserne. Han var ikke længere den forbudte eks, men en virkelig sød og lækker mand, som jeg ikke havde lyst til at afvise. Vi endte alene på hans værelse, og der gik ikke længe, før vi lå i hans seng. Han var lige så sexet, som jeg havde forestillet mig, og det forbudte tændte mig helt vildt, selvom det i virkeligheden nok burde have gjort det modsatte.

Tilstod grædende

Da jeg cyklede hjem næste eftermiddag, tænkte jeg, at jeg aldrig ville kunne fortælle nogen i venindegruppen om, hvad der var sket. Men allerede samme aften drev skyldfølelsen mig til vanvid. Jeg fik flere søde beskeder fra Lærke, hvor hun foreslog hyggelige venindeting, hun ville have mig med til. Jeg kunne ikke få mig selv til at svare.

I stedet ringede jeg op til vores fælles veninde og brød grædende sammen, da jeg fortalte, hvad der var sket. Hun troede først, at det var en joke, men da hun forstod, at jeg talte sandt, blev hun vred og sagde, at hun ikke anede, hvad hun skulle stille op med sin viden. Det gjorde kun, at jeg fik det værre. 

Slettede ham

Jeg nåede frem til, at sandheden ville smadre vores venindegruppe. Lærke talte stadig meget om Jakob, og hvis hun opdagede, hvad jeg havde gjort, ville hun ikke kunne tilgive mig. Det vidste jeg bare inderst inde. Da Jakob skrev et par uger efter, blokerede jeg hans nummer, slettede ham fra de sociale medier og besluttede mig for aldrig at kontakte ham igen. Jeg ville ikke ofre min venindegruppe for en mand, som jeg alligevel ikke havde en fremtid med.

Jeg må dog indrømme, at jeg siden har fantaseret om at skrive til Jakob flere gange. Men jeg har aldrig turdet. Han har en ny kæreste og et barn på vej, og måske var han også kun dejlig, fordi han var forbudt. Jeg slipper aldrig for min dårlige samvittighed, men jeg håber, at den bliver mindre, når Lærke en dag bliver lykkelig med en anden.” 

Artiklen er tidligere bragt i magasinet Woman og skrevet af Maria Denise Christoffersen.