“Jeg ønsker at få en skedeorgasme, men jeg føler ikke engang, at jeg har været tæt på”

Sådan får du en skedeorgasme
© iStock

“Hej,

Jeg ønsker at få en skedeorgasme, men jeg føler ikke engang, at jeg har været tæt på. Min partner og jeg har jævnligt sex og prøver en masse stillinger, dog uden held. Jeg har intet problem ved klitorisorgasme. Har du nogle tips og tricks til en skedeorgasme?”  

Hej kære du, 

Dejligt du bringer dette op i brevkassen. Skedeorgasmer. Ja, hvordan søren får man lige sådan nogle, og hvordan føles de egentlig? 

Vi hunkøn er utrolig heldige, uden at vi nødvendigvis ved det. Vi har nemlig evnerne til at få mange forskellige orgasmer. Nogle vil mene, at vi kun kan adskille to af dem fra hinanden. Klitoris og skede. Personligt har jeg oplevet mange flere slags orgasmer end de overnævnte, men for at holde svaret kort og konkret, vil jeg i denne omgang fokusere på klitoris- og skedeorgasmer.  

Klitorisorgasmer

Dem kender de fleste af os. Vi surfer på bølgen, indtil vi peaker med et højlydt ‘ahhhh’, hvorefter vi falder ned med et brag. Bang! Selve orgasmen mærkes som en kortvarig, men intens forløsning, hvorefter klitoris ofte er umådelig sensitiv. Efterfølgende mærker vi ikke samme lyst til sex og vil ofte have det fint nok med at lægge os til ro.  

Skedeorgasmer

Ja, de er straks en smule sværere at få, og dette har måske noget at gøre med, at man skal slappe heeelt af i kroppen og trække vejret dybt fra maven. Hovedet skal slås fra, og man skal give sig god tid til at fokusere på at mærke pikken oppe i sig. Knalder man som kaniner fra start til slut, er det meget svært at mærke noget som helst, derfor skal man lige tage det stille og roligt i starten. Selve orgasmen føles ikke lige så intens som en klitorisorgasme, da man ikke ‘peaker’ på samme måde. Nej, følelsen er lidt mere dyb og glidende og giver ikke (mig i hvert fald) en fornemmelse af, at ‘ahh-det-var-det-nu-er-vi-færdige’ på samme måde som en klitorisorgasme kan gøre, derfor har man som oftest lyst til at blive ved med at bolle, efter man er kommet, hvilket kan resultere i, at man kommer igen og igen. I min erfaring kan skedeorgasmer både være korte og subtile, samt længerevarige og dybe – afhængigt af situationen og min liderlighed. Jeg har som oftest nemmest ved at få skedeorgasmer, når jeg dyrker elskov og ikke knepper.  

Et godt trick til at få en skedeorgasme er at røre ved sin klitoris under penetrering. Nu tænker du måske: ‘Jamen, får man så ikke bare en klitorisorgasme?.’ Både og – man får måske en blandingsorgasme. 

Blandingsorgasmer

Blandingsorgasmer findes også, og de er altså vildt lækre, eftersom de giver følelsen af et intenst peak blandet sammen med en dybere forløsning. Jeg elsker de blandede slags orgasmer og er helt klart fortaler for, at man rører ved sig selv under sex. Du vil klart kunne mærke forskellen på en ‘simpel’ klitorisorgasme og en blandingsorgasme.  

Der findes mange dejlige punkter i skeden, som er rare at få stimuleret, og som kan få orgasmerne til at føles forskellige, men dem vil jeg ikke uddybe nærmere lige nu. Når det kommer til orgasmer, så kan jeg ikke rigtig give en opskrift på, hvordan man får dem. Fælles for alle slags orgasmer er dog, at man skal overgive sig til dem. Man skal være i det, man mærker og lade sig føre med af ‘strømmens bevægelser’. For at opnå de bedste resultater i lækre orgasmer, skal man slå hovedet fra og fokusere på at mærke sin krop. Dette kan være svært med alle tanker, fantasier, forestillinger og forventninger, man måtte have, men jo mere man øver sig, destor nemmere vil det blive. Øvelse gør mester. Husk det!  

Håber, det gav en smule indsigt.  

Kærligst Theresa Johanne. 

sss
Sexbrevkasse

Jeg hedder Theresa Johanne Kirkby og er en ung og frisindet sexolog, hvis passion for åbenhed gør mig i stand til at nedbryde sociale og seksuelle tabuer. Til daglig læser jeg til kropsterapeut ved siden af mit arbejde som sexolog/terapeut.

Her i sexbrevkassen deler jeg gode råd og tips i form af ekspertviden såvel som personlige erfaringer og besvarer bedst muligt dine spørgsmål vedrørende sex, kærlighed og intimitet. Jeg er ikke bange for at snakke højt og dele af egne seksuelle erfaringer og følelser, så forvent et ærligt og jordnært svar – et svar, som vi alle kan forstå.

Det er ikke længere muligt at indsende spørgsmål til Sexbrevkassen, men har du lyst til at vide mere om mig eller mit arbejde, er du velkommen til at kontakte mig på min hjemmeside www.Theresajohanne.com eller på min Facebook.