Afvisende
Afvisende

Kvinder er dårlige til at tage initiativ til sex

Vi prøver - men mændene opdager det ikke, viser Womans undersøgelse

9. januar 2007

Mener du selv, at du er rimelig god til at tage initiativet til sex? Så kan det være, at det er på tide at du reviderer din opfattelse? Womans store undersøgelse af, hvem der tager initiativet til sex i de danske hjem, viser nemlig, at vi kvinder mener, at vi er meget bedre til at tage initiativ, end vores mænd synes!

Spørger man kvinderne, mener 16 % nemlig, at de oftest tager initiativet til sex - yderligere 49 % mener, at der er en fifty-fifty-fordeling i ansvaret. Mændene, derimod, svarer, at det som regel er deres tørn at varme op til et rul i høet: De mener, at kvinden tager initiativet til sex i sølle 5 % af tilfældene, og kun 27 % mener, at der er en fifty-fifty fordeling i initiativet til sex!

Det lader altså til, at vi har et kommunikations-problem - mændene opfatter simpelthen ikke, når vi lægger op til sex. Og det endda selvom 49 % af kvinderne mener, at deres mand som regel fanger hentydningen, når hun lægger op til sex - yderligere 29 % mener decideret, at han slet ikke kan undgå at fange den, for de er ret direkte! Men ikke direkte nok, tilsyneladende?

Sjovt nok bruger begge køn ellers først og fremmest samme fremgangsmåde, når der lægges op til lidt hjemlig hygge på lagnerne: 48 % af mændene og 39 % af kvinderne foretrækker at kæle, kysse og nusse sig til sex. Men problemet kan måske skyldes, at kvinderne også ofte tyer til hentydningens fine kunst, når der skal lægges i ovnen til lidt hanky-panky - hele 22 % af kvinderne trækker nemlig i det lækre lingeri, flirter og opfører sig forførende, når de skal lægge op til sex. Til sammenligning er det en fremgangsmåde, kun 7 % af mændene benytter - til gengæld er mændenes næstmest foretrukne metode (bruges i 20 % af tilfældene) at spørge: "Skal vi bolle?"

Heldigvis har kvinderne ingen problemer med at tage initiativet til sex. 44 % af kvinderne i Woman Jubiis undersøgelse siger, at de ikke har noget problem med at lægge op til et knald, ja, yderligere 20 % elsker det ligefrem - kun 2 % sig ikke om det og gør det mest for kærestens skyld. Til gengæld kan hele 43 % af mændene bedst lide, når kæresten gør det! Så bare bliv ved, kvinder!

Både mænd og kvinder har prøvet at blive afvist, når de har taget initiativet til sex - og de fleste har ingen problemer med det. Mændene løser oftest problemet med at have mest lyst ved at tage en spiller (30 %), surmule (21 %) eller plage (6%) - kvinderne surmuler (18 %) eller ordner sagerne selv (18 %).

Undersøgelsen er lavet blandt 2.171 kvinder og 182 mænd.