Kvinde tænker
© iStock

Lækkert måltid eller sex? Så mange af os kvinder ville vælge middagen

En sexolog forklarer hvorfor

25. september 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

Det er videnskabeligt bevist, at både mad og sex giver dit humør et boost. Men hvad ville du – hypotetisk – vælge, hvis valget stod mellem en lækker middag på en god restaurant eller en omgang på lagnerne? 

At spise er lige så tilfredsstillende som sex

I en undersøgelse, som er foretaget af Havas Worldwide i 2016, medvirkede 11.976 mænd og kvinder mellem 18-37 år. Det viste sig, at halvdelen af de medvirkende mente, at det kunne være lige så tilfredsstillende at spise som at have sex. 42 procent af kvinderne ville endda hellere vælge en lækker middag frem for sex. 

Hvordan kan det være, at mad og sex kæmper så voldsomt om den samme plads på vores prioriteringsliste? Det har vi spurgt sexolog og parterapeut Dianna Alexandersen om.

Mad som forspil

Dianna fortæller, at både mad og sex er basale behov for at overleve. Dog har vi brug for at spise oftere, end vi har brug for at have sex, og det kan være et lille tegn på, hvorfor vi ville vælge en lækker middag frem for en tur i høet.

God mad eller et besøg på en udsøgt restaurant kan dog også være en del af forspillet, når det handler om at kaste sig i armene på din mand. Her kan sex betragtes som desserten, fortæller Dianna.

“Så hvis en kvinde skal vælge mellem mad eller sex, vil hun vælge maden, for her bliver hun pirret på flere måder. Med en udsøgt middag ligger der også en efterfølgende spænding og forhåbning om sex (som hun reelt set selv bestemmer). Hvorimod hvis hun “kun” vælger sex, så får hun ikke spændingen, optakten og pirringen med. Forspillet mangler.”

Frygten for at vise sig nøgen

En anden grund til at mange ville vælge en lækker middag frem for sex kan være, at det er lettere at spise en middag end at overgive sig til den kropskontakt, der følger med sex. Desværre er mange kvinder nemlig utilfredse med deres egen krop og kan derfor frygte sex.

“Tanken om at skulle vise sig foran ham og lade ham røre ved hendes krop kan skabe en meget beklemt situation, når hun stivner ved hans berøringer. Frygten herfor er nok til at vælge sex fra og maden til. Middagen bliver derved noget, man kan gemme sig bag og stadig få en lille smule intimitet uden at være rigtige intime sammen.”

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.