Mand taler dirty talk til kvinde i sengen
Vil du gerne være lidt bedre til dirty talk? Så læs med her. © Getty Images

Har du svært ved dirty talk? Her er de 7 bedste tips til at tale frækt til din partner

Fyr op under sexlivet – sådan taler du bukserne af din sengekammerat!

20. juni 2023 af Mette Andrea Boesgaard, Marianne Fischer

Vi er vist alle sammen klar over, at en af hemmelighederne bag et godt sexliv er at kunne tale med sin partner om det, der foregår i sengen. Men samtalerne om, hvem der kan lide hvad, hvordan, hvor og hvornår er ikke den eneste konstruktive måde at udnytte kombinationen af ord og sex.

Fræk snak – oftere omtalt i form af den engelske vending dirty talk – kan nemlig også være en måde at sætte ny glød og gnist i sexlivet. Og når du først får lidt rutine i at få tungebåndene på gled, har du i tilgift et hemmeligt våben, der ikke alene kan vække din partners lyster, men også holde dem gående, lige så længe DU ønsker det...

Fortvivl dog ikke, hvis du hører til typen, der aldrig kunne drømme om at skrige “Knep mig hårdt!” til din elskede. Dirty talk kan også være andet (og mindre) end det. Og så kan det altså læres – også af de mere blufærdige. 

Par kysser i sengen under dirty talk
Dirty talk kan tilføje lidt ekstra til legene i soveværelset. © Getty Images

 1. Giv lyd

Start i det små, når det kommer til dirty talk. Første skridt kunne for eksempel være at lægge lidt lyd på din glæde over din elskedes udfoldelser i sengen. Ytringer a la “uhmm”, “åh” og “ja!” kan både lede din udkårne på sporet af, hvad du kan lide, og det kan hjælpe dig i gang med at bruge munden (til tale, altså!) under akten. 

2. Lad din partner lægge ud med dirty talk

En ufarlig måde at få indført de frække ord i dit sexliv, er ved at lade din partner sige dem. Spørg ham eller hende, hvad personen kan lide, og bed om at få beskrevet, hvordan det, du gør ved vedkommende, føles. Denne fremgangsmåde har også den fordel, at du lærer din partners erotiske ordforråd at kende. De ord, der gør den ene person bund-liderlig, kan være totalt turn-off for den anden – for der er altså forskel på dirty talk!

Par griner under dirty talk i sengen
Du kan lade din partner lægge ud med dirty talk, hvis du selv ikke helt tør. © Getty Images

3. Skriv det!

Når du har fundet de ord, der tænder din elsker – men du stadig ikke er klar til at skrige dem under akten i form af verbal dirty talk – så pris dig lykkelig over den fagre nye verdens utallige kommunikationsmuligheder. En sms er eksempelvis det perfekte forum til at prøve de frække ord af (under forudsætning af, at du dobbelt-tjekker, at du sender dem til den rette, selvfølgelig...). Et simpelt “Du var fantastisk i går” booster din partners selvtillid, vækker minder og får safterne til at stige... 

4. Øv dig i dirty talk

Som i alle andre forhold her i livet gør øvelse også mester, når det gælder erotisk tale eller dirty talk. Derfor: Øv dig, når du onanerer. Prøv for eksempel at beskrive, hvad du gør, men lad som om du taler til din partner. Savner du ord til dit forehavende? Så se porno, eller læs erotiske fortællinger

5. Bliv gode venner med dit nye ordforråd

Lad de frække ord skinne igennem i det sprog, du bruger til hverdag – snig ord som ‘sexet’, ‘liderlig’ og ‘våd’ (om andet end vasketøjet, forstås!) ind, når du snakker med kæresten. Er du stadig lidt genert, kan du starte med at tale frækt til personen i telefonen. På den måde bliver du selv vant til at sige ordene, og det lyder ikke så overvældende for din elsker, når du pludselig går fra at være tavs som graven til at indføre dit nye ordforråd som dirty talk i soveværelset.

Par i sengen taler dirty talk til hinanden
Det kan være overvældende at gå i gang med dirty talk. © Getty Images

6. Start forsigtigt med dirty talk

Når du føler dig klar til at tale sexet i dobbeltsengen, så læg forsigtigt ud. Hvisk for eksempel “Jeg elsker, når du gør det” ind i din partners øre med din mest sexede stemme – på den måde kan du også mærke, om det tænder personen eller virker lige modsat hensigten. Er du usikker på, hvad du skal sige, når du vil forsøge dig med lidt dirty talk, så bare beskriv, hvad der sker, og hvad du gør. Og har du stadig brug for et sidste puf, så sluk lyset – mørket kan gøre mange ting lidt nemmere.

Gode sætninger at starte med:

  • “Du er så stor / hård”
  • “Tag mig – nu”
  • “Du gør mig helt våd”
  • “Du smager himmelsk”
  • “Jeg vil gerne ha' dig inde i mig”
  • “Lad mig ride dig”

7. Brug ordene – og fantasien

Når du har indført sexet snak eller dirty talk i og uden for sengen, og du mestrer evnen at vække og styrke din partners lyst med dine frække ord, er det på tide at udnytte sex-snakkens fulde potentiale. Du kunne for eksempel lave en sex-fantasi sammen med personen – digt en historie i fællesskab og bidrag til den på skift. Rækker fantasien ikke, kan I også læse erotisk litteratur op for hinanden. Og når du er klar til det, er der selvfølgelig den ultimative prøvelse på din nye kunnen: Lig ved siden af din partner, og tal ham eller hende tændt helt uden at røre vedkommende...

I kan også gøre brug af dirty talk telefonisk 

Hvis du og din partner er adskilte for en stund (måske fordi I har et langdistanceforhold), men alligevel gerne vil holde lidt gnist i forholdet, kan dirty talk være en vigtig ingrediens, hvis I ønsker at beskæftige jer med telefonsex, når I ikke er fysisk sammen. Telefonsex kan, ligesom al anden dirty talk, føles meget akavet i starten, men mange oplever, at den telefoniske forførelse bliver lettere med tiden. Og hvis ikke, så er det også helt okay – telefonsex og for meget dirty talk er ikke for alle.