© iStock

Mænd med store maver er BEDRE i sengen

På især ét punkt klarer de sig markant bedre, viser ny forskning

17. maj 2016 af Julie-Elsebeth Crone Johannesen // Aktiv Træning

Mange mænd kæmper for at komme af med den ekstra vægt, som har det med at samle sig i maveregionen. Men intet er som bekendt så skidt, at det ikke er godt for noget. Der er nemlig godt nyt til alle dem med store maver – og måske i særdeleshed til deres koner og kærester.

De tykke mod de tynde

Forskere fra Erciyes Universitetet i Tyrkiet har kastet sig over at undersøge sammenhængen mellem BMI og seksuel præstation. Studiet blev gennemført ved at sammenligne 200 mænds vægt med deres evner i soveværelset. Især på ét punkt viste det sig, at de tunge drenge satte de lette til vægs.

LÆS OGSÅ Forskning: Kedelige film gør dig fed

Vommen får dig til at holde længere

Resultatet viste, at mænd med et højt BMI i gennemsnit kunne holde 7 minutter og 30 sekunder i sengen, mens deres tyndere artsfæller måtte give op efter blot 2 minutter.

Derfor holder de tunge drenge længst

Forklaringen ligger ifølge forskerne i, at mænd med et højere BMI ofte ligger inde med et højere niveau af det kvindelige sex-hormon, østradiol. Hos mænd vil et højt niveau af østradiol være med til at udskyde eller decideret forhindre udløsning.

LÆS OGSÅ Her er sandheden om sex og træning

Men men men …

Men han skal alligevel tænke sig om, inden han begynder at fylde sig selv med chips og den flydende form for six-packs. For selvom et højt BMI muligvis vil få ham til at holde lidt længere i soveværelset, så vil det unægtelig også give ham lidt kortere tid på kloden.