article 20137
article 20137

Mænd vil ha' kvinder, der griner af dem

Og kvinder vil have mænd, der får dem til at grine

4. maj 2005

Når mænd og kvinder verden over skal liste de ting, de lægger vægt på hos en potentiel partner, er der ofte egenskaber som lækkerhed, ærlighed og en god humoristisk sans øverst på listen. Men ny forskning bekræfter, hvad vi andre længe har kunne gætte om: Mænd og kvinder mener nemlig slet ikke det samme med begrebet "humor".

En undersøgelse viser nemlig, at når kvinder søger en mand med humor, mener hun en, der får hende til at grine. For mænd, derimod, er en kvinde med humor en, der griner af hans vittigheder.

- Der er en forskel mellem dem, der producerer humor (dem, der får dig til at grine), og dem, der modtager humor( dem der griner, når nogen fortæller en vittighed), siger Eric Bressler, manden bag undersøgelsen.

- Kvinder vælger mænd, der producerer humor 62 % af gangene, og omvendt vælger mænd kvinder, der påskønner deres morsomheder, 65 % af gangene.

Reglen gælder imidlertid kun, når det handler om parforhold, fandt Eric Bressler ud af . Når det drejer sig om venskaber, vil mænd nemlig mægtig gerne have kvindelige venner, der fortæller vittigheder og er sjove at være sammen med, men når det kommer til seksuelle forhold, foretrækker de så absolut kvinder, der ler af dem og deres vittigheder.