Sex
© iStock

Nu er det bevist – derfor får mænd nemmere orgasme end kvinder

Der er en grund til det lette(re) festfyrværkeri

2. februar 2017 af Illustreret Videnskab

Det er alment kendt, at mænd generelt har lettere ved at ramme de frydefulde sekunder, hvor hjernen flyder over i et festfyrværkeri af belønningsstoffer. Forklaringen skal findes i flere forskellige faktorer.

Generelt er forskere enige om, at formålet med mandens orgasme er at opmuntre ham til at sprede sin sæd og på den måde sikre sit afkom.

Teorien kan dog ikke direkte overføres til kvinder, da en kvinde godt kan blive gravid, selvom hun ikke har fået orgasme under undfangelsen.

Det kan være én af forklaringerne på, hvorfor mænd har lettere ved at ramme det bombardement af belønningshormoner, en orgasme er, selvom kvinder har dobbelt så mange nerveender i klitoris, som mænd har i deres penis.

En anden forklaring kan findes i de store forskelle i den mandlige og kvindelige seksualitet.

Groft sagt starter mænds seksualitet mellem benene, mens kvinders i højere grad udspringer mellem ørerne.

I en koreansk undersøgelse fra 2013 viste hjernescanninger, at romantisk erotik udløste mere aktivitet i kvindernes hjerner end fysisk erotik, og at kærlige antydninger gjorde dem mere seksuelt opstemte end direkte sex-ladede udmeldinger.

Hos mændene forholdt det sig stik modsat.

Hjerne og krop er uenige

Samtidig kompliceres kvinders seksualitet også af, at deres hjerne og krop ikke altid er enige om, hvor seksuelt ophidsede de er, og derfor er der for eksempel ikke altid sammenhæng mellem sexlyst og skedens fugtighed.

Hos kvinder er der altså mange forskellige faktorer, der skal spille sammen for at ramme de frydefulde sekunder, hvor hjernen flyder over af herlige belønningsstoffer.

Vil du læse mere om mænd og sex, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.