Kvinde holder papir med S.O.S
© iStock

Ondt ‘dernede’ efter sex? Her er 6 grunde til, at det kan gøre nas

Okay, du kan åbenbart være allergisk over for kondomer

19. januar 2018 af Helene Hyldgaard-Jensen

Det er vist ikke helt unormalt for os kvinder, at det nogle gange kan gøre lidt nas efter sex. Sex burde selvfølgelig være dejligt og en rar oplevelse, men her er seks grunde til, at det ikke altid føles helt sådan.

1. Mere fugt

Selvom vi i hverdagen virkelig ikke bryder os om fugt (hverken i lejligheden eller i vejret – så håret bliver helt kruset!) så er fugt nærmest stikordet til smertefri og god sex. Mangler der fugt oppe i skeden, kan der under sex komme rifter, hvilket kan give dig kløe og svien efter. Et godt råd til mere fugt er at bruge glidecreme eller måske bare lidt spyt til at hjælpe det hele lidt på vej.

2. Allergisk over for gummi?

Nogle mennesker kan godt være latexallergikere, selvom de ikke før har bemærket det. Bruger I kondom, og mærker du irritation efter sex, skal du ringe til lægen og få tjekket, om du har latexallergi. Kondom er vigtigt at benytte trods latexallergi, så næste gang du skal købe en pakke, så led efter ‘non-latex’-kondomer. 

3. Han er virkeligt veludstyret!

Sex er dejligt og sex er sundt, men det kan altså også gøre ondt til tider. Og det burde det jo helst ikke gøre. Det kan enten være, at manden er meget veludrustet eller at sexlegetøjet er for voldsomt (hvilket jo kan være en fornøjelse – men for nogen også smertefuldt). En god idé er derfor at tage sin tid. Brug længere tid på forspillet, da det også hjælper med at udvide dig og skabe mere fugt ‘dernede.’

4. Stress

En grund til ondt ‘dernede’ kan også være, hvis du har følt dig stresset i en periode – måske på arbejdet, derhjemme eller på grund af kæresten. Dette kan gøre, at du ubevidst spænder i musklen i underlivet og derfor føler stor smerte under og efter sex på grund af overbelastning. Vi har her samlet et par råd til, hvordan du bliver bedre til at stresse af.

5. Glemt gummi?

Medmindre du har en fast partner, som du kender, så bør du virkelig huske det kondom. Hvis du har ondt efter sex, kan det nemlig være, at du er blevet smittet med en kønssygdom. Klør det af og til, eller svier det, når du tisser, så snak med din læge, og få et tjek. Jo hurtigere, jo bedre.

6. Bakterier 

Der kan komme bakterier i underlivet hos os kvinder efter sex, hvis vi ikke passer på. Det kan blive til ubehag og svien i skedeindgangen. Brug altid kun rent vand til at vaske dig grundigt med, når du går i bad. På den måde bliver dit underliv ikke udsat for kemikalier, som vi altså helst ikke vil invitere indenfor ‘dernede’. 

Kilde: Netdoktor, Videnskab.dk.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.