Pinligt: 10 menstruationshistorier

"Lækkede i svømmehallen", "Doggystyle med et twist", "Kikset turist", eller "Pletter på svigermors lagen". Her løfter ti læsere sløret for deres værste menstruationsmareridt.

8. juli 2014 af CAMILLA HALDRUP

"En rød plet? Altså, det må være hindbærbrus..."
De færreste synes, det er sjovt at have Tante Rød på besøg, og der er tider, hvor hun er en meget ubuden og utroligt opmærksomhedskrævende gæst. Her løfter ti læsere sløret for deres værste menstruationsmareridt.

Lækkede i svømmehallen
“En dag i svømmehallen står jeg og venter på en, jeg skal mødes med. Da jeg får øje på ham, føler jeg, at der løber noget ned af mit ben. Jeg når at tænke, at det selvfølgelig er vand, fordi jeg lige har svømmet et par baner, men pludselig ser jeg, at det løber rødt ned ad benet. Hvad sker der? Jeg haster ud på toilettet for at tjekke om, jeg har været så stort et kvaj at glemme at tage en ny tampon i. På vej derud møder jeg selvfølgelig en flok drenge, der kigger meget underligt på mig og griner højlydt. Det er SIDSTE gang, jeg er svømmehallen med menstruation.”
Kamilla, 21 år

Doggystyle med et twist
“Jeg var lige begyndt at lære, hvad begrebet b-ven står for og havde derfor kun sex i hovedet i et stykke tid. Tanken om menstruation var langt væk, så da den superdejlige b-ven var på besøg for tredje gang, stod den som altid på masser af sex. Efter en hed omgang doggystyle vender jeg mig om - og opdager, at han er fuldstændig smurt ind i blod, og at jeg har det på ballerne, lårene, overalt. Pinligt, pinligt, pinligt! Det lignede jo en scene fra American Psycho! Efter det glædede jeg mig over, at vi ikke havde fælles omgangskreds, så historien ikke kunne slippe ud…”
Lulu, 25 år

Fra blodplet til hul på bagen
“Det med at bløde igennem havde jeg ikke prøvet, siden bind var lige så uhandy som mursten. Men for et år siden sker det så igen - naturligvis på venindens hvidpolstrede stol! Shit, hvad gør jeg? Mere eller mindre diskret sidestepper jeg ud i køkkenet, henter svamp og sulfo og går i krig med at skure på stolen. Det lykkes nogenlunde, så mine nye lyse jeans får samme tur. Jeg skrubber og ser pletten forsvinde. Desværre forsvinder buksebagen også! Jeg har nemlig skuret så ihærdigt, at stoffet er slidt så tyndt som papir. Så ved jeg ikke, hvad er værst - blodplet eller hul?”
Caroline, 27 år


Tante Rød til studenterfest
“I gymnasiet skulle vi fejre vores studentereksamen med en stor fest på skolen. Den skal virkelig have gas, og jeg har derfor en stram, hvid kjole på, som bare sidder perfekt. På et tidspunkt står jeg oppe på en stol for at kunne se, hvad der foregår oppe på scenen. Pludselig prikker en af fyrene fra parallelklassen diskret til mig og siger, at jeg har en stor rød plet bagpå. Jeg løber grædende udenfor og ringer til min søster, som heldigvis straks kommer mig til undsætning med noget nyt tøj, så resten af festen var reddet. Tak, søs!”
Louise, 25 år

Pinligt one-night-stand
“En nat har jeg sex en mand, der lover, at han kan få mig til at se sol, måne og stjerner. Men han knokler bare løs i noget, der føles som timevis - med en ganske lille, uarbejdsdygtig pik. Så jeg simulerer, og han kommer med et brag. Bagefter spørger han:
‘Øhh, kan det passe, du har fået din menstruation?’
‘Nej, den stoppede for tre dage siden.’
Så smiler han og siger stolt:
‘Jeg har nok været for voldsom ved dig så. Det er ikke første gang, at jeg er så voldsom, at kvinden begynder at bløde.’
Jeg nænner ikke at sige til ham, at hans pik nok ikke en gang ville kunne mase sig gennem et stykke røget filet.”
Heidi, 32 år

Uheld i taxaen
“Jeg er engang blødt voldsomt igennem i en taxa på vej hjem fra byen. Taber min taske på bilgulvet, da jeg skal ud, og da jeg vender mig om for at samle den op, ser jeg først taxachaufførens mildest talt forfærdede udtryk og derefter en kæmpestor blodrød plamage på hans beige sæde. Og jeg flygter simpelthen. Løber, alt hvad jeg kan i mine høje hæle, og jeg tror, chaufføren forbarmede sig over mig. I hvert fald løber han ikke efter. Jeg har senere græmmet mig over, at den stakkels mand skulle gøre rent efter mig. Undskyld!”
Manja, 22 år

Mindre kunne ikke gøre det
“Det er blevet sommertid, så jeg smutter på stranden med min veninde. Eftersom min menses lige er stoppet, tænker jeg, at bind eller tampon er overflødigt. Men nej. Da jeg vil tage mine shorts af, ser jeg til min gru, at både shorts og bikinibukser er røde af blod. I mangel af bedre tager vi en gummibåd - ja, vi snakker her om de store af dem til tre mand - til at gemme min røde numse bag, da jeg går ud i vandet for at vaske mine shorts rene som en anden vaskekone. Suk!”
Tina, 18 år

To uheld på samme dag
“Sidste sommer var jeg ude at shoppe med en veninde, og det var et sandt mareridt. Kommunisterne havde nemlig i den grad meldt deres ankomst. Da jeg rejser mig op efter frokosten, er der en meget stor rød plet på hynden på stolen. Meget pinligt! Mig ud for at vaske hynden, som det lykkes mig at få ren. Da vi så fortsætter shoppingen og er på vej hjem, går det gud hjælpe mig galt en gang til. Jeg er blødt igennem igen! Hvad sker der lige for det menstruationsvandfald?”
Sacha, 25 år

Kikset turist
“For et par år siden var jeg ude at se et kloster på en tur til Makedonien. Her fortæller guiden en historie om, at vi kan høre en pilgrims hjertedunken, hvis vi lægger øret mod hans stengrav. Det er et helligt sted med mange besøgende, og interesseret som jeg er, skal jeg selvfølgelig også helt ned på knæ med øret mod stengraven. Bagved mig står en masse andre turister og venter, mens jeg ligger der i mine korte, lysegrå shorts. Og ja, gæt selv, hvad jeg finder ud af bagefter...”
Rikke, 22 år

Pletter på svigermors lagen
“Under en måske lidt overilet sex-akt blusser min menstruation pludselig op igen, og det giver nogle lyserøde pletter på det fine hvide lagen. Ups! Nå, men manden smider selvfølgelig lagenet til vask og lægger et rent ét på. Godt nok. Det eneste problem er bare, at det er hans mor, der skal vaske lagnet. Rigtigt gættet - han bor hjemme. Og da hun kommer ind dagen efter, spørger hun, hvad fanden det er, vi har spildt på hendes fine og splinternye lagen. Hun kan nemlig overhovedet ikke vaske det af.”
Ditte,19 år

Blodig høvdingebold
“Gymnastiktime i 7. klasse. Der står høvdingebold på programmet. Pludselig fornemmer jeg, at drengene begynder at fnise. Men først da gymnastiklæreren rømmer sig og retter opmærksomheden mod mine bukser, opdager jeg uheldet. En ret uregelmæssig menstruation kombineret med ‘menstruel uerfarenhed’ er skyld i en gigantisk plamage på bagdelen af de smarte orange kondibukser. Flot, Signe! Jeg rødmer selvfølgelig og spurter ud i omklædningsrummet. Og efter det har jeg haft den vildeste menstruationsparanoia.”
Signe, 27 år

 

Første gang bragt i Woman 105.