Sådan overvinder du orgasme-krisen

Det er slet ikke så svært, som du tror

12. september 2016 af Redaktionen
På film og i bøger virker det, som om orgasmer er noget, der kommer af sig selv. Men det er det desværre sjældent i virkeligheden. Vi har derfor sammen med sexolog Katrine Berling lavet den ultimative orgasme-guide til dig, så du kan få flere og bedre orgamser. Katrine Berling har specialiseret sig i kvinders orgasmer og afholder kurser, hvor hun underviser kvinder, der har
problemer med at komme. Hun holder også foredrag om emnet. Læs mere på katrineberling.dk.

Orgasmekrise #1

Jeg skal kæmpe for at få orgasme, når jeg onanerer alene...


Tag din tid
Acceptér, at det tager lang tid for dig at komme. Kvinder er meget forskellige, når det handler om orgasmer, og selv om det kun tager fem minutter for nogle, kan det sagtens være, at du skal bruge 40 minutter. Det er også vigtigt, at du accepterer, at du ikke kommer hver gang. Mange kvinder kommer hver tredje eller femte gang, de onanerer, men derfor kan de godt nyde processen alligevel. Vær bevidst om, at en orgasme kan tage tid, og at den ikke altid kommer. Ellers kan dine tanker gøre det endnu sværere at få den.


Forbered dig
Prioritér, at du nu skal til at have det dejligt med dig selv og din krop. Sæt tid af til, at du skal dyrke sex med dig selv, og brug tid på at gøre omgivelserne hyggelige ved at tænde stearinlys og sætte noget afslappende musik på. Tag alt tøjet af, og se på din krop i spejlet. Glæd dig over dine former og dit udseende.


Øv dig
Jo længere tid, du bruger på at udforske dig selv og din krop, desto mere lærer du, og desto bedre bliver du til at få gode orgasmer.


Vigtige omveje 
Byg op til din orgasme ved at kærtegne hele din krop blidt. Gå aldrig direkte til klitoris, men brug tid på at ae dine bryster. Lad hænderne løbe ned over din mave og dine inderlår. Kæl for dig selv, og nyd din krop længe inden, du begynder at røre ved klitoris. Det giver dig en god forståelse for, hvordan du godt kan lide at blive rørt, og hvad der tænder og ophidser dig.

Orgasmekrise #2

Jeg kan godt få orgasme alene, men det er svært, når jeg er sammen med en mand

Træn nye stillinger 
Kan du ikke få en orgasme, når du er sammen med en mand, kan det skyldes, at du har et indsnævret orgasmemønster, hvor du har vænnet dig selv til altid at komme på samme måde. Når du så pludselig har benene på en anden måde eller ligger i en anderledes stilling, blokerer du for orgasmen. Er det et problem for dig, skal du vænne dig selv til at komme på forskellige
måder, og det gør du ved at variere og eksperimentere med din måde at onanere på.


Væn dig til selskabet 
En anden grund til, at du kan have svært ved at komme foran en mand, kan være, at du ikke
bryder dig om, at han skal se dig. Måske føler du dig meget sårbar og viser en anden og meget ukontrollabel side af dig selv. Hvis du har problemer med at lade en mand se dig komme, er
det vigtigt, at du vænner dig selv til at få en orgasme i hans nærvær. Prøv at lege med dig selv,
mens han kigger på. Det er enormt ophidsende for ham at se dig røre ved dig selv, og han vil af-
sindigt gerne aflure dine tricks, så han kan gøre det samme ved dig en anden gang.


Lær ham op 
Når du har vænnet dig til at komme foran din kæreste, så vis ham, hvor du gerne vil have, at han skal røre ved dig. Han lærer rigtig meget af at se på dig, men fortæl ham også med ord, hvad der er dejligt for dig. Ikke bare når han rører ved din klitoris, men også når han kærtegner
din krop. Før hans hænder blidt rundt, og tilkendegiv med lyde og støn, når han gør det rigtigt. Sig til ham, at det er dejligt, når han rører dig på den og den måde, eller at du elsker, hvis han for eksempel langsomt kærtegner dine inderlår. Det er svært for mænd at vide, hvordan de skal gøre, fordi kvinder er meget forskellige. Så han vil elske, at du hjælper ham med at finde ud af, hvad der er dejligt for dig.

Orgasmekrise #3

Jeg har aldrig nogensinde fået en orgasme

Blokerer du dig selv? 
Alle kvinder kan få orgasme. Hvis det aldrig lykkes, skyldes det næsten altid blokeringer, der kan være mere eller mindre fastgroede. Det er altså dine tanker, der er noget galt med – ikke din krop. Mange kvinder har en meget specifik idé om, hvad sex er, og hvordan en orgasme skal føles. Jo mere du fortæller dig selv, at det skal være på en bestemt måde, desto sværere bliver det for dig at finde ud af, hvad det er, der skal til. Det første skridt mod at opnå orgasmen er at slippe de forestillinger, du har, som skaber blokeringen.


Find dine lyster

Noget af det vigtigste for at føle dig hjemme i dit sexliv er at vide, hvad der tænder dig. Hvornår får du lyst til sex, og hvad gør dig liderlig? Eksperimentér med at se porno, læse erotiske noveller, se romantiske sexscener på film eller dyk ned i dine egne fantasier. Når du har fundet ud af, hvad der virker for dig, kan du bruge det, mens du onanerer. Lad dig selv blive ophidset og liderlig, inden du begynder at røre ved dig selv.


Hav tålmodighed 
Du må ikke opgive håbet om at få orgasme, fordi det ikke er sket for dig endnu. Det er vigtigt, at du bliver ved med at onanere og prøve. Men lad være med at fokusere på, at det skal ende med, at du kommer, for det vil kun frustrere dig yderligere. Nyd at lære din krop at kende, og sig til dig selv, at det er vigtigt, at du elsker med dig selv, uanset om du kommer eller ej.


Din ven vibratoren
Har du prøvet længe uden resultat? Så kan det være en idé at investere i en vibrator. Den kan hjælpe dig til at forstå, hvordan en orgasme føles, og så har du en bedre idé om, hvad det er, du
skal arbejde hen imod, når du onanerer med fingrene, eller når en mand rører eller slikker dig. Lad legetøjet være noget, du forkæler dig selv med.
Vælg en vibrator, der appellerer til dig, og som virker indbydende og lækker. Tag dit tøj af, og
mærk, hvordan vibratoren føles mod dine bryster, din mave, dine lår og så videre. Mærk efter, hvor det kilder andre steder end bare på huden. Læg den ikke kun på klitoris, men prøv også på kønslæberne, i skedeåbningen og andre steder.


Artiklen har tidligere været bragt i magasinet og er skrevet af Cordelia Weber