Du har mødt en dejlig ny mand - måske fandt du ham på internettet, måske mødte du ham i nattelivet, måske er du løbet ind i ham et helt andet sted. Uanset hvor I traf hinanden, er et sikkert: Når du går på første date med ham - eller når du går hjem med ham til et hurtigt engangsknald - ved du sikkert ikke særlig meget om, hvad han er for en fætter. Er han virkelig den dejlige drømmemand, du tror - eller er han måske en voldtægtsforbryder i skjul?

Der er god grund til, at du sikrer dig, når du begiver dig ud i dating-livet. Her giver Woman de gode råd til, hvordan du træffer de rette forholdsregler, når du skal ud med en ny mand.

Sådan afkoder du hans signaler

Er din date interesseret i dig eller ej? Lær at spotte ham

11. december 2007

Nu er det slut med de lange ensomme dage foran telefonen, hvor du kun venter på at høre fra ham, som du var på date med forleden. Du kan nemlig finde ud af om han er interesseret eller ej, allerede mens I er på date. Alt du skal gøre, er at holde vågent øje med hans kropssprog.

 

CAFÉ-DATEN
Skal du møde din date på en café eller restarant eller et andet sted, hvor I skal sidde overfor hinanden ved et bord? Så er der et par ganske enkle signaler, som du skal holde øje med

Mens i sidder der i stearinlysets skær, så læg mærke til, hvor han placerer sine hænder. Ligger hånden på bordet med håndfladen op ad, og signalerer "Jeg har intet at skjule" eller er fingerene tæt knyttet foran munden, fordi han er nervøs, og ikke ved, hvad han skal sige? Er hænderne i stedet knyttet nede ved bordpladen, med albuerne ud til siden og kroppen bøjet let fremover, så betyder det blot, at han stadig er en smule nervøs, men samtidig åben.

Måske læner han hånden mod sin kind og bøjer sig fremover. Det betyder, at han er interesseret og opmærksom, og gerne vil lytte til det du siger. Læner han sig derimod tilbage, betyder det, at han tager afstand, fra det du siger. Peger han pegefingeren op langs kinden, mens de andre fingre hviler på hagen, kan det betyde at hans tanker er negative eller kritiske.

Du kan prøve at lave et lille taktisk spil under middagen: i underbevidstheden har i begge inddelt bordet i hver jeres zone. Zonen deler - i en usynlig linje - på midten af bordet. Leg med saltbøssen, tandstikholderen, eller hvad der nu lige er på bordet. Skub den over på den anden side af den usynlige linje, og læn dig tilbage, mens du bliver ved med at snakke. Hvis han ikke er interesseret, så skubber han instinktivt tingen tilbage på din halvdel. Hvis han lader den stå - eller endnu bedre, hvis han selv begynder at lege med genstanden - så er han interesseret i at lære dig bedre at kende!

 

BAR-DATEN
Du skal mødes med din date på en bar eller til et selskab, hvor I vil komme til at stå op det meste af aftenen. Her er et par tips til, hvad du skal holde ekstra godt øje med.

Sørg for at kikke ned på hans fødder. Det er nemlig sådan, at vi peger føderne mod den vi vil have. Står han med føderne peget mod dig under jeres samtale, så viser det, at han er meget interesseret. Hvis det kun er hans overkrop, som pejer i din retning, mens fødderne pejer væk fra dig, så har du ikke de store chancer, og er hans ben krydsede, betyder det at han er i forsvarsposition.

I står i baren og taler sammen, men samtalen går lidt trægt. Er det mon fordi han synes, at du er uinteressant, eller er det bare fordi han er nervøs? Kik først på hans positur, hvordan er hans kropsholdning? Læner han sig op af baren med en slap hånd dinglende ud over kanten? For så viser hans krop, at han meget hellere ville være et andet sted. Ligger hans hånd derimod flat på baren og peger mod dig, så er det fordi, han håber, at han kan snige sig lidt tættere på.

Drikker, spiser eller ryger han meget mens i taler? Så er det fordi, at han ubevidst vil have dig til at se på sin mund. Munden er et meget følsomt område - når vi rører ved den, løber der nemlig mere blod til læberne.

En anden ting du skal lægge mærke til, er området omkring maven og bækkenet. Når vi flirter, så spænder vi automatisk i mavemusklerne. Hvis hans mave er lidt for afslappet, så kunne det godt tyde på, at han ikke er interesseret i at efterlade et godt indtryk. En mand, der er interesseret i dig skubber bækkenet frem - du skal nemlig opdage, at han har noget spændende dernede. Kvinder derimod svejer i ryggen og vipper bækkenet bagud (så bagdelen bliver lidt større).

Føler han sig sårbar eller usikker, så vil han opstille et skjold foran sig. Han vil sikkert ikke lægge armene over kors, men der er andre måder at luske sig til sikkerhed. For eksempel ved at pille ved skjorteærmet og manchetknapperne eller ved at holde på sin drink med begge hænder. Blotter han sit bryst ved at lægge den ene arm bag ryggen, så er det fordi, at han vil have styr på sig selv og ønsker at bevare selvkontrollen.

HUSK OGSÅ...
Det er jo ikke kun hans kropssprog, som du skal lægge mærke til - det er selvfølgelig også dit eget. Husk at sender positive signaler, og hav en afslappet kropsholdning. Gå på toilet under daten og brug de minutter du har alene alene til at tænke signaler igennem. Er der noget, som du kan ændre for at det går bedre? Eller viser hans signaler allerede, at I skal ses igen?

Kilde: Tracy Cox, Super Date.