Årh, jeg elsker dig skattebasse nussepusse...!
Årh, jeg elsker dig skattebasse nussepusse...!

Sådan får du fantastisk efterspil

Fuldend dit sexliv med den perfekte afslutning på et godt knald

14. august 2009 af Stine Bødker Nielsen

Sådan får du fantastisk efterspil

I ligger i sengen med røde kinder og forpustet åndedræt. Du har kroppen fuld af endorfiner og følelserne bobler i dig. Du ønsker ikke andet end at vise manden, hvor meget du holder af ham, men hvad sker der så? Snooork...! Bjørnen sover, og du er slet ikke træt.

Det er forskelligt, hvad kvinder og mænd er i humør til efter sex. Men efterspillet er en vigtig ingrediens i et godt sexliv! Selv efter en fantastisk orgasme kan du let komme til at føle en afstand til din partner, hvis I bare lægger jer til at sove med det samme. Efterspil handler nemlig om nærhed, intimitet og kærlighed. Det er især vigtigt for dig som kvinde, fordi efterspillet lagrer sig i din langtidshukommelse og påvirker de følelser, du har for din partner.

Heldigvis er det ikke alle mænd, der lader sig slå helt ud efter sex. Woman har taget højde for begge scenarier, og giver dig alle de gode fif lige her...

 

Sådan gør du

SÅDAN GØR DU...

Rør ved hinanden
Et godt knald kan få en lykkelig afslutning med helt basale ting som kys, kram og berøring. Overøs din mand med små kys og kærtegn, eller prøv at kilde ham. I kan også give hinanden massage. En fodmassage eller hovedbundsmassage virker godt efter de mange kraftanstregelser på lagenet. Hiv olierne frem og gør det ekstra lækkert. Det er afslappende og lidenskabeligt og en god mulighed for at gøre efterspillet ekstra intimt. Det er også en god ide at komme lidt væk fra soveværelset. Tag for eksempel et bad sammen efter sex og fortsæt berøringen dér.

Tal sammen
Er du i et fast forhold, er efterspillet også en god mulighed for at fortælle ham, hvor højt du elsker ham. Et lidenskabeligt knald kan frembringe fantastiske kærlighedserklæringer fra jer begge. Det er nu, du skal suge komplimenterne og bekræftelserne i dig, så du kan være tryg i dit forhold. Ros ham - hvad var især godt? En mand bliver super medgørlig, hvis du booster hans ego. Så er han også mere tilbøjelig til at gøre noget ekstra for dig. Et absolut no-go er dog at tale om de forbedringer, jeres sexliv måske kan have brug for. Det er IKKE nu, du skal nævne, at det bliver lidt for ensformigt, når han forsøger at få dig til at komme. Selv om I taler, og selve akten er overstået, så sørg for at være nøgne så længe som muligt. Ødelæg ikke stemningen ved at hoppe for hurtigt i tøjet.

Appellér til sanserne
Musik kan hjælpe dig med at skabe en romantisk stemning. Det stimulerer sanserne og kan gøre oplevelsen endnu bedre både under og efter sex. Efterpil handler om intimitet og nærvær, så det handler om at gøre oplevelsen til noget særligt. Sæt noget soul, deep house eller andet lækkert og langsomt musik på anlægget. Tænd også noget røgelse eller varm en æterisk olie og lad eksotiske dufte fylde luften med erotisk afslapning.

Spis og drik
Efter en heftig omgang i kanen, kan I begge have brug for noget koldt at drikke. Gør det til en del af efterspillet, at I nyder noget vådt og tørt - eller måske en cigaret - sammen. Efterspillet er ikke en fysisk anstrengelse, ligesom sex er - det er ren afslapning og nydelse af nærværet. I kan for eksempel geare ned og genoplade kroppen ved at nyde noget frisk frugt, koldt kød eller noget sødt som slik og is. Ifølge Kama Sutras lære skulle især mango, appelsiner og jordbær være godt under efterspillet.

Forvandl efterspil til et nyt forspil
Giv dig god tid med efterspillet - efter et stykke tid kan det være, I er klar til anden omgang! Sørg dog for at lade mande slappe af, inden du hopper på ham igen, for han skal lige samle lidt testosteron sammen til anden runde. Men lad der ikke gå for længe, for så kan det være, han falder i søvn. Drop den dybe snak, men fortsæt den kælne berøring og lad langsomt efterspillet forvandle sig til et nyt forspil.

Hav sex om morgenen
Start dagen med et knald! Så er I ikke for søvnige til et godt efterspil. Især mandekroppen har brug for at være udhvilet, hvis han skal give sig rigtigt hen til efterspillet. Hvis I har for travlt om morgenen, så afsæt en weekendenmorgen eller to til det dejlige kæleri.

 

Hvis han er typen, der falder i søvn efter sex...

HVIS HAN ER TYPEN, DER FALDER I SØVN EFTER SEX...

Det kan være svært at få efterspillet til at fungere, hvis du og din partner er diametrale modsætninger, når det kommer til behovet for efterspil. Måske er du super frisk og kælen, men ofte er han måske det stik modsatte. Er du en af de uheldige kvinder, der bliver ladt i stikken efter sex? Så følg Womans råd...

Tag det ikke personligt
Der er fysiologiske årsager til, at han falder søvn og ikke er ligeså frisk som dig. Kvinder er lang tid op at geare op til sex - og lang tid om at geare ned igen. Derfor er forspil og efterspil vigtigst for kvinder. Følelser af begær, nærhed og kærlighed sidder stadig i kroppen på en kvinde et stykke tid efter sex, og du har behov for at udtrykke de følelser. For en mand er det selve akten, der er vigtig, og efter en udløsning er mange mænd simpelthen bare for trætte til mere. Blodet har samlet sig om hans nedre regioner, og han har produceret en masse energi og varme. Alle de muskler, som før var helt spændte, slapper nu fuldstændig af - søvn er nærmest uundgåeligt, og han går hurtigt tilbage til det følelsesmæssige stadie, han var i, før I gik i gang. Derfor skal du ikke tage det som en personlig kritik, at han ikke er lige så klar på nusseri, som du er.

Lad ham tage en lur
Hvis du gerne vil have et efterspil med din søvndrukne partner, så lad ham sove i et stykke tid, så han får tid til at genoplade - han har brug for det. Væk ham eventuelt blidt med kys bagefter og se, om han er mere frisk på at kæle nu.

Tal om det
Et uopfyldt behov for efterspil kan blive et problem, så tal om det - uden for sengen. Vælg et tidspunkt, hvor I begge er afslappede, og der ikke skal til at være (eller lige har været) sex i luften. Forklar ham, at du har det meget skidt med, at han falder i søvn med det samme, tager tøj på med det samme, tager afsted med det samme eller hvad han ellers kan finde på. Fortæl, hvordan du har det, efter I har haft sex. Hvad har du brug for? Forklar, hvor godt det ville være for dig, hvis han holdt sig vågen. Og hvordan har han det? Måske synes han, det er surt, hvis han ikke må sove. Det er nemmere at accepterer hinandens behov, hvis I taler ud om det.