Sådan får du sexlysten tilbage
© iStock

Sådan får du sexlysten tilbage

“Ikke i aften, skat!” Mange prøver at miste lysten, men hvad stiller du op, når den sitrende fornemmelse dernede stort set aldrig er der?

7. november 2016 af Louise Gade Sig

1. Time jeres sex

Tænk over, hvornår på dagen du har mest energi. Er det om morgenen, så stil vækkeuret til en time tidligere, så der er tid til god morgensex. I kan også have sex, når I kommer hjem fra arbejde eller studie.

2. Start selv din lyst

Kvinder kan selv kickstarte lysten ved at læse erotisk litteratur. Læg mærke til, hvilke passager der tænder dig mest. Det er jo ikke for sjov, at Fifty Shades er blevet så stort et hit, at der er endnu en ny Fifty Shades-bog på vej

3. Stress af

Stress er en af de største lystdræbere. Hvis jobbet stresser dig, så sæt kravene ned. Er du stresset i privatlivet, så kig på dine to do-lister, og lav punkter, der hedder ‘do nothing’. Du kan med fordel følge disse tips til at komme helt ned i gear, så du er klar til at give dig hen til din partner. 

4. Hvad tænder du på?

Tænk over, hvilke fantasier der vender tilbage til dig. Tag en åben, ærlig dialog. Og fortæl din partner hvor, hvornår, hvordan, hvor hårdt, hvor blidt du gerne vil have sex. 

5. Drop vanerne

Har I altid sex i soveværelset om aftenen med lyset slukket? Så bryd vanen. Spørg: Hvad er det modsatte af soveværelset? Køkkenet. Hvad er det modsatte af aften? Morgen. Lav om på vanerne og kom ud af jeres comfort zone. 

6. Få udbytte af sex

Samlejet behøver ikke at stoppe, bare fordi manden er kommet. Husk, at han kan slikke dig til en eller flere orgasmer eller nulre dig de dejlige steder, lige så længe du har lyst. Der er mange gode grunde til, at du skal onanere, og du kan med fordel starte med at udforske din krop alene for at få det bedste ud af sex med en partner. 

7. Drop orgasmejagten

Fokusér på processen i stedet for produktet – orgasmen. Så drop præstationsangsten, og nyd rejsen. Tag sammen med din partner detektivhatten på, og udforsk din krop. Hvad er rart, og hvad er ikke så rart?

8. Gå til sexolog

Det er ikke unormalt eller taber-agtigt at søge hjælp. Mange par kan genfinde gnisten ved at gå til sexolog – du kan også stille alle dine spørgsmål om sex til Womans sexolog, der svarer på alle dine spørgsmål i vores sexbrevkasse.

Artiklen har tidligere været bragt i magasinet og er skrevet af Louise Gade Sig.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.