article 20403
article 20403

Sex gør dig gladere end penge

Et skønt sexliv er lige så godt som 310.000 kroner til dig

15. december 2005

Er bankkontoen deprimerende tom efter en travl december måned med masser af fester og julegave-indkøb? Ingen grund til at være ked af det af den grund. Ny forskning viser nemlig, at sex gør dig mere glad end penge!

Økonomer fra Dartmoor College og University of Warwick i England har undersøgt hele 16.000 menneskers aktiviteter i sengen og deres generelle humørtilstand. Og forskernes konklusion er klar: Sex har en væsentlig indflydelse på, hvor glad du er. Ikke alene var de lykkeligste mennesker i undersøgelsen dem, der fik mest sex ? forskerne udregnede faktisk, at hvis du i stedet for at have sex en gang om måneden har sex en gang om ugen, bliver du lige så lykkelig, som hvis du havde fået 50.000 dollars (310.000 kroner!) ekstra i løningsposen om året!

- Vi ser beviser på, at penge bringer en vis mængde lykke, men ikke så meget som økonomer tror, siger økonomen David Blanchflower.

- Men vi er nødt til at kigge psykologerne over skulderen, så vi kan forstå, at andre ting virkelig betyder noget.

Undersøgelsen viste også, at sex spiller en større rolle for, hvor lykkelige folk er, hos folk med en længere uddannelse bag sig end det gjorde for folk med en kortere uddannelse. Det skyldes sandsynligvis, at de højtuddannede har flere penge til rådighed, mener økonomerne. Men at folk har flere penge, betyder altså ikke nødvendigvis at de får mere sex!

Så bare knald lommesmerterne væk ? og glæd dig over, at det er en god cirkel: Folk, der regner sig selv for lykkelige, har nemlig mere sex end ulykkelige og deprimerede mennesker! Spørgsmålet er så selvfølgelig, om sex = mere lykke eller om lykkelige mennesker bare har mere sex? Det kan du jo tænke over, når du HAR haft sex!