Sexblog: Kan du dyrke for meget sex?

© iStock

Kære læsere

I min verden findes der ikke noget bedre end sex. Det er altså som en drøm, der går i opfyldelse, at jeg har fået en kæreste som fast sexpartner. Jeg er fri for singlelivets usikkerhed i forhold til, hvornår jeg får chancen for at knalde igen, da jeg nu har muligheden for at dyrke sex med min kæreste hver eneste dag.

Det er også en mulighed, at min kæreste og jeg udnytter på det groveste, fordi vi begge to elsker sex. Som par er vi enige om, at sex er en vigtig del af vores forhold. Derfor knalder vi minimum en gang om dagen, selvom vi efterhånden har været sammen i fem måneder. Jeg klager mig ikke – tværtimod! Sex er vores mødested i en travl hverdag, hvor vi begge får bekræftet, at alt er godt mellem os ved at være kropsligt tæt på hinanden.

Alligevel kan jeg ikke helt stoppe med at tænke på noget, min bedste veninde sagde til mig, engang vi debatterede emnet. Hun forsikrede mig om, at når jeg kom i et fast forhold ville sex ikke blive en hverdagsaktivitet, som jeg forventede det. Nu har jeg endelig fundet lykken, hvor sex er blevet en del af dagligdagen, så jeg forstår ikke helt, hvorfor det ikke skulle kunne være sådan for altid. Spørgsmålet er, om det er, fordi det bliver for meget af det gode? Kan det virkelig være rigtigt, at man kan dyrke for meget sex?

Stop mens legen er god

Gennem tiden er der blevet forsket en del inden for sammenhængen mellem sex og lykke. Det har givet os anledning til at tro, at jo oftere vi dyrker sex, jo lykkeligere er vi, men sådan forholder det sig ikke nødvendigvis.

Det viser sig nemlig, at hvis du dyrker for meget sex, får du ikke nær så meget nydelse ud af det. I en undersøgelse fra Carnegie Mellon Universitet kom forskerne frem til, at de medvirkende par, som skulle fordoble deres sexrate, var mere ulykkelige end kontrolgruppen, der fortsatte, som de plejede.

Studiet viste altså, at den ekstra indsats i soveværelset ikke gjorde deltagernes humør bedre, men i stedet resulterede i, at de mistede lysten til hinanden og selve sexakten. Parrene, der knaldede oftere, kunne ligeledes berette, at de begyndte at kede sig under sex. For samtidig med at det interessante ved intimiteten forsvandt, følte de sig forpligtet til at dyrke sex oftere på grund af deres medvirken i undersøgelsen.

Hvor meget sex er så for meget?  

Dog handler det ikke om frekvensen af samlejer men derimod om begge parters behov for den kropslige kontakt. Sex-ekspert Debby Herbenick siger derfor i forbindelse med undersøgelsen, at så længe man som par er enige om antallet, skal man ikke forsøge at have hverken mere eller mindre sex.

Når det kommer til mængden af sex i et parforhold handler det altså om at nå til enighed om, hvor meget der skal til for at begge parter er tilfredse fremfor at fokusere på at leve op til et vist gennemsnit. Det gør nemlig ikke en forskel på lykkebarometeret, om I dyrker sex mere end den gennemsnitlige ene gang om ugen, så længe I formår at bevare intimiteten mellem jer. Omvendt skal man heller ikke holde sig tilbage, hvis man har lysten til at dyrke sex dagligt.

Tag derfor udgangspunkt i dit og din partners behov for at dyrke sex. Lyt til dig selv og forventningsafstem med din partner. Så kan det ikke gå helt galt.

Miss Felicity.

Miss Felicity er en ung kvinde midt i tyverne, som elsker at være social og have tid til sine nærmeste. Men når mørket falder på, ønsker hun at afgive kontrollen til en mand. Hun drømmer om at blive sexolog, og vil derfor, udover at dele sine vilde sider med jer, også komme med råd og tricks til et bedre sexliv. Miss Felicity er en uafhængig blogger, der blogger om sine personlige holdninger og erfaringer med sex.

Sexblog Miss Grey

Sexbloggen er et online univers, hvor faste sexbloggere fortæller historier fra sit sexliv, singleliv eller parforhold. I dette univers, handler det om at bryde grænser og slippe sin indre sexkilling løs. Sexbloggen drives af Missgrey.dk. Læs mere på hjemmesiden på Facebook eller Instagram. Læs mere Miss Grey på hjemmesiden på Facebook eller instagram

Tidligere bloggere:

MISS VANILLA

Miss Vanilla er en ung kvinde i tyverne og i et fast forhold. Miss Vanilla har kun sex, hvis der er følelser i spil og har aldrig haft sex udenfor et forhold. Dog elsker hun stadig at eksperimentere med sin kæreste. Glæd jer til at læse om alt fra dominans til klassisk vaniljesex.

 

MISS FELICITY

Miss Felicity er en ung kvinde midt i tyverne, som elsker at være social og have tid til sine nærmeste. Men når mørket falder på, ønsker hun at afgive kontrollen til en mand. Miss Felicity drømmer om at blive sexolog og derfor vil hun, udover at dele sine vilde sider med jer, også komme med råd og tricks til et bedre sexliv.

 

MISS LARA 

Miss Lara er en ung kvinde i tyverne. Som singlekvinde er hun konstant på jagt efter den store kærlighed. Hun er en overlever, som på trods af mange mislykkede forhold, stadig rejser sig og kæmper videre. Hun går efter hele pakken og spilder ikke livet med at nøjes. Derfor søger hun vild og grænseoverskridende sex og fylder hendes liv med provokerende og udfordrende oplevelser.