Sexblog: På vildspor i orgasmejunglen

© iStock

Kære læsere

Der er utrolig mange grunde til at dyrke sex, men jeg tror, orgasmen står som et af de øverste punkter på listen for mange mennesker. Det gør den i hvert fald for mig. Som kvinde kan det dog være vanskeligt at vide, om man reelt opnår en orgasme under samlejet. Jeg har i hvert fald knaldet med nogle mænd, som efterfølgende har spurgt mig, om jeg kom, hvor jeg faktisk har haft svært ved at svare på det.

De fleste gange, jeg har haft sex, har det været virkelig dejligt. På trods af det har jeg sommetider været i tvivl om, hvorvidt der egentlig var en orgasme inkluderet. Jeg er kommet frem til, at når jeg ikke er sikker, har den ikke været der. Spørgsmålet er bare, hvorfor jeg overhovedet bliver usikker i første omgang? 

Mit personlige bud er, at manden har et bevis i form af udløsningen. Vi kvinder fungerer ikke på samme måde, da kvindekroppens reaktion på orgasmen er anderledes. Hvis de kropslige reaktioner er ukendte for os, er det klart, at nogen farer vild i den store orgasmejungle.

Vil du give ham en bedre orgasme?

Kvinde – kend din orgasme

Jeg har via min sexologiuddannelse studeret orgasmen med det formål at blive mere fortrolig med, hvordan kroppen reagerer på det seksuelle klimaks. Det viser sig, at den kvindelige orgasme varer 20 sekunder eller længere, mens den mandlige orgasme kun står på i 3-10 sekunder.

Derudover er kvinder i stand til at få multi-orgasmer, hvor manden har brug for en pause, inden han er klar igen. Grunden til, det forholder sig sådan, er, at mandens muskel- og nerveceller er bygget på den måde, at de har brug for en længere hvileperiode for at blive modtagelige over for ny aktivitet sammenlignet med kvindernes celler.

Kroppens reaktion på de seksuelle stimuli er tydelig hos begge køn ved stigning i puls og vejrtrækning som resultat af ophidselsesfasen. Disse fysiske tegn indikerer, at man er på vej mod klimaks. Når orgasmen indtræffer, vil det mærkes som ufrivillige muskelsammentrækninger i bækkenbunden, hvilket hos kvinden ses som pulserende bevægelser i skeden og anus, mens manden oplever det som ejakulation.      

Orgasmen er ikke kun en fysisk stimulation

Ud fra forskellen på varigheden af kønnenes orgasmer, skulle vi kvinder altså have større og længere fornøjelse under sex end mænd. Alligevel er der mange kvinder, der beretter, at de aldrig har haft en orgasme med en partner. En del af forklaringen menes at være det mentale, hvor nogle sexologer har udtalt, at man oplever orgasmeproblemer, når man ikke er i stand til at give sig hen til øjeblikket. 

Når tankerne flyver rundt i hovedet på en, er man ikke til stede og går derfor glip af nydelsen ved partnerens berøring. Orgasmen handler nemlig ikke kun om den fysiske stimulation. Det handler ligeså meget om, hvordan det opleves i kroppen, efter hjernen har bearbejdet nervesignalet, som udløses ved berøring fra din partner. Dog skal det siges, der kan være fysiske årsager til, du ikke når i mål, men det er ikke det mest almindelige. Desuden menes det, at omkring 80 % af alle kvinder, har brug for stimulering af klitoris for at få orgasme.

Kort sagt kan I altså ikke udelukkende bebrejde de kære mænd, hvis I ikke opnår orgasme. Tag ansvar for jeres egen nydelse ved at guide ham verbalt og non-verbalt. Vis ham, hvordan I bedst når toppen, for i sidste ende er I selv eksperterne på jeres egne kroppe.

Kend din krop, slip kontrollen og kom i orgasmehimlen!

Miss Felicity

Læs her, hvis du vil du have flere og bedre orgasmer

Miss Felicity er en ung kvinde midt i tyverne, som elsker at være social og have tid til sine nærmeste. Men når mørket falder på, ønsker hun at afgive kontrollen til en mand. Hun drømmer om at blive sexolog, og vil derfor, udover at dele sine vilde sider med jer, også komme med råd og tricks til et bedre sexliv. Miss Felicity er en uafhængig blogger, der blogger om sine personlige holdninger og erfaringer med sex.

Sexblog Miss Grey

Sexbloggen er et online univers, hvor faste sexbloggere fortæller historier fra sit sexliv, singleliv eller parforhold. I dette univers, handler det om at bryde grænser og slippe sin indre sexkilling løs. Sexbloggen drives af Missgrey.dk. Læs mere på hjemmesiden på Facebook eller Instagram. Læs mere Miss Grey på hjemmesiden på Facebook eller instagram

Tidligere bloggere:

MISS VANILLA

Miss Vanilla er en ung kvinde i tyverne og i et fast forhold. Miss Vanilla har kun sex, hvis der er følelser i spil og har aldrig haft sex udenfor et forhold. Dog elsker hun stadig at eksperimentere med sin kæreste. Glæd jer til at læse om alt fra dominans til klassisk vaniljesex.

 

MISS FELICITY

Miss Felicity er en ung kvinde midt i tyverne, som elsker at være social og have tid til sine nærmeste. Men når mørket falder på, ønsker hun at afgive kontrollen til en mand. Miss Felicity drømmer om at blive sexolog og derfor vil hun, udover at dele sine vilde sider med jer, også komme med råd og tricks til et bedre sexliv.

 

MISS LARA 

Miss Lara er en ung kvinde i tyverne. Som singlekvinde er hun konstant på jagt efter den store kærlighed. Hun er en overlever, som på trods af mange mislykkede forhold, stadig rejser sig og kæmper videre. Hun går efter hele pakken og spilder ikke livet med at nøjes. Derfor søger hun vild og grænseoverskridende sex og fylder hendes liv med provokerende og udfordrende oplevelser.