Sexlegetøj til nybegynderen
Find ekspertens bedste bud på sexlegetøj til nybegynderen. © Klub Venus

Er du en nybegynder, når det kommer til sexlegetøj? Her er ekspertens guide til dig

Skal din natbordsskuffe have lidt nyt indhold?

12. oktober 2022 af Redaktionen

Sexlegetøj er en nem måde at gøre sexlivet en smule sjovere. Det gælder, uanset om du har en partner eller ej. Men hvis du er helt ny i den store verden af sexlegetøj, så kan det være lidt svært at vide, hvor du skal starte, når du ønsker, at din natbordsskuffe ikke længere kun skal gemme på dine hårelastikker og læbepomader. 

Vi har talt med Melissa Hartelius, som er stifter af universet Klub Venus, der sælger smukt sexlegetøj til alle kroppe. Her giver hun sine bedste bud på fem typer sexlegetøj, som er must haves for dig, der for første gang skal i gang med at købe sexlegetøj. 

1. Glidecreme som sexlegetøj 

“Mange tror, at glidecreme kun er noget, der bruges, hvis du ikke bliver våd nok, når du har sex. Men glidecreme er faktisk et virkelig godt supplement til alle og et ret så undervurderet produkt. Uanset om du bruger det, når du onanerer, eller når du har sex med en partner, får glidecremen alting til at glide nemmere og øger nydelsen,” siger Melissa Hartelius. 

Der findes forskellige typer af glidecreme, og det er vigtigt, at du forholder dig til, hvad den kan bruges til, inden du investerer i den nye glidecreme. Hvis du for eksempel vil bruge glidecremen sammen med et stykke legetøj i silikone (som det meste sexlegetøj er lavet af), er det vigtigt, at den er vandbaseret, da en glidecreme med silikone ellers kan opløse dit legetøj. 

“Derfor vil jeg oftest anbefale en vandbaseret glidecreme. Den kan altid bruges; uanset om du har sex med eller uden legetøj,” pointerer Melissa Hartelius. 

Det kan for eksempel være denne Love Juice glidecreme, som koster 99 kroner her

Glidecreme som sexlegetøj
En god, vandbaseret glidecreme er et must, når det gælder sexlegetøj. © Klub Venus

2. En suction vibrator 

“Et af min yndlingsprodukttyper er de såkaldte suction vibratorer. En suction vibratorer vibrerer ikke ligesom en almindelig vibrator. I stedet bruger den lufttryk til at stimulere med. 

Det kan sammenlignes med en højtaler, hvor bassen sender vibrationer gennem hele ens krop. Det er en meget kraftfuld stimulering, så hvis du har svært ved at få orgasme, eller du ved, at du godt kan lide intens stimulering, så vil jeg helt sikkert anbefale en suction vibrator,” siger Melissa Hartelius. 

Det kan for eksempel være denne på billedet herunder, som koster 799 kroner her

En suction vibrator som sexlegetøj
En suction vibrator er et skønt stykke sexlegetøj! © Klub Venus

3. En dildo – det klassiske sexlegetøj 

“En god dildo er et staple piece i din sexlegetøjskollektion. En dildo er også et rigtig godt sted at starte, hvis du ikke har den store erfaring med sexlegetøj. Du kan både eksperimentere med dildoen eksternt på klitoris, og når du føler dig klar, kan du lige så stille indsætte dildoen vaginalt,” fortæller Melissa Hartelius. 

Hendes bedste tip er at lege med vinklerne på dildoen. Du kan for eksempel dreje den i forskellige retninger, og hvis du er heldig, finder du måske dit g-punkt, som sidder på skedevæggen ud mod maven cirka to til fem centimeter oppe i vagina. 

“Min all time yndlingsdildo er Woody, som er en kombination af en dildo og suction vibrator,” tilføjer Melissa Hartelius. Den kan købes til 549 kroner her.

En dildo som sexlegetøj
En dildo er en god tilføjelse til enhver skuffe med sexlegetøj. © Klub Venus

4. En buttplug 

Analsex er for mange enormt tabuiseret, og det er virkelig ærgerligt, for der er så mange fantastiske pleasure-punkter i anus. Omkring åbningen af anus sidder der en masser nerveender, som gør zonen ekstra følsom. Personer med vulva kan opnå en dyb nydelse med for eksempel et buttplug, fordi den stimulerer den bagerste skedevæg og det omliggende væv ved klitoris,” siger Melissa Hartelius.

Det vigtige, når du bruger en buttplug, er at bruge en hulens masse glidecreme (hellere for meget end for lidt) og at gå meget forsigtigt frem. “Hvis det gør det mindste ondt, så stop og træk vejret dybt og slap godt af i kroppen. Det kan hjælpe at ligge helt fladt på maven og tage det i dit eget tempo,” tilføjer hun. 

Melissa Hartelius anbefaler denne S-assy buttplug, som koster 399 kroner her

En buttplug som sexlegetøj
En buttplug er det rette sexlegetøj til dig, der gerne vil prøve noget nyt. © Klub Venus

5. En bullet – det perfekte sexlegetøj til nybegynderen

“En bulletvibrator er en virkelig fin og meget klassisk vibrator. Det er en kæmpe go-to, når du er på farten. En bullet vibrator er en lille kraftfuld vibrator formet som, ja – en bullet (en patron). Bulletvibratorer er rigtig gode begyndervibratorer, fordi de er så nemme at bruge. Fordi den så lille, er den også super god at bruge sammen med en partner, uden at den tager for meget plads,” siger Melissa Hartelius. 

Hun anbefaler at bruge spidsen for at opnå den mest kraftfulde stimulering og at bruge siderne for en lidt blødere og bredere stimulering. Du kan for eksempel prøve denne bullet vibrator, som kan købes her til 299 kroner. 

Bullet vibrator som sexlegetøj
En bullet vibrator er et godt sted at starte, når det kommer til sexlegetøj. © Klub Venus

Prøv dig frem med forskelligt sexlegetøj 

Det smarte ved sexlegetøj er, at du både kan bruge det, når du udforsker forskellige sexstillinger med en partner, eller når du bruger tid alene (måske med noget porno). Kun ved at prøve dig frem kan du finde ud af, hvad netop du godt kan lide!