Kvinde og mand har sex på badeværelse
© iStock

Sexologen forklarer: Derfor skal I dyrke sex andre steder end i soveværelset

“Der er da heller ikke nogen, som har lyst til at spise frikadeller hver dag”

26. oktober 2020 af Helene Hyldgaard-Jensen

Sex må gerne være sjovt, legende og kreativt. Men måske kan det godt ryge i glemmebogen, når vi har været sammen med nogen i et stykke tid. Vi finder ud af, hvad der virker, og så gør vi det samme igen og igen. Resultatet bliver, at legen går lidt ud af sexlivet. Der er så mange andre steder, hvor vi kan eksperimentere – for eksempel i badet, elevatoren og køkkenet

Men hvordan får vi rykket os væk fra soveværelset, og hvorfor skal vi overhovedet det? Det svarer sexolog Katrine Berling på, så vi kan blive klogere.

1. Bryd vanen

Det er nok lettere sagt end gjort. Men her er nogle simple trin til at bryde vanen og komme ud af soveværelset på. 

“Umiddelbart har jeg lyst til at sige JUST DO IT, men hvis det er for voldsomt at starte der, så start med at lave en brainstorm. Skriv alle de steder ned, som I godt kunne tænke jer at have sex. Det kan både være steder, som I har haft sex, dengang I mødte hinanden – eller måske en fantasi, som du går rundt med. Lav en liste, kig på listen sammen, og find så et sted, som I begge kan blive enige om, og så er det bare at komme i gang,” fortæller Katrine Berling.

2. Tag intiativ 

Sex kan være et emne, som ikke lige bliver bragt op til middagsmaden. Det er helt forståeligt, at mange af os ikke taler så meget om sex. Vi gør det bare uden at tale om det hverken inden eller efter. 

“Det er, fordi mange har den idé, at sex skal være spontant. Men sandheden er, at der ikke sker noget nyt og spontant af sig selv. Der er en, der skal tage et initiativ,” kommenterer Katrine Berling. 

3. Tal sammen

Et intiativ kunne være at begynde at tale sammen om det. Hvad er det, I savner i soveværelset? Hvad kunne være sjovt at prøve? En start kunne også bare være en ny placering inde i soveværelset. Eksempel kommoden eller bordet? 

4. Det er sundt

“Kreativitet og leg er sundt for os alle – også når det kommer til vores sexliv. Ligesom der ikke er nogen, som der har lyst til at spise frikadeller hver dag, så er der heller ikke nogen, som har lyst til at lave de tre samme stillinger altid,” slutter Katrine Berling af med at sige.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.