Mand og kvinde kysser
© Getty Images

Sexologen siger: Her er fordelene ved casual sex

Uforpligtende sex er ikke bare skønt – det er også godt for dig!

16. juli 2020 af Sarah Lyster Nielsen

Eksperten i denne artikel er sexolog og parterapeut Maria Stobbe. Du kan besøge hendes hjemmeside lige her.

Når du er single og sextrængende, kan uforpligtende sex være en fantastisk god løsning, hvis det er noget, du har lyst til at udforske. Tilfældig sex bliver nogle gange shamet lidt, men hvis det fungerer for dig, skal du bare kaste dig ud i det – der er nemlig rigtigt mange fordele ved uforpligtende sex med én eller flere partnere.

Vi har taget en snak med sexolog Maria Stobbe, som nævner en lang række fordele ved casual sex – og giver nogle gode retningslinjer, hvis du gerne vil udforske markedet lidt mere. 

Derfor er casual sex godt for dig

“Uforpligtende sex giver mulighed for mere sex og nydelse, og samtidig får du også anerkendelse,” fortæller vores ekspert og fortsætter:

“Du har mulighed for at udvikle dit sexliv og få ny inspiration ved at være sammen med forskellige partnere, og du behøver ikke tage stilling til praktiske hverdagsting i dine sexrelationer – det handler om sex, og derfor kan fokus også være rettet mod det. Du lærer din krop og seksualitet bedre at kende, og sex er også godt for både krop og sjæl, da det jo tæller som motion, og du udskiller glædeshormoner, når du dyrker sex. 

Casual sex er uforpligtende, så du behøver ikke se personen igen – men det kan også ske, at du møder én, du har lyst til at være i et forhold med, hvor I kan udvikle jeres seksualitet sammen,” fortæller hun. Vigtig er det dog at huske kondom, så du ikke ender med en kønssygdom

Gør kun det, du har lyst til

Uforpligtende sex er altså helt fint og godt for dig, men du skal selvfølgelig kun gøre det, du har lyst til og føler dig godt tilpas med. Det understreger Maria Stobbe også og giver nogle guidelines til, hvordan du får mest muligt ud af den tilfældige sex:

“Sørg for at lave nogle retningslinjer for dig selv, og mærk efter, hvad der føles rigtigt for dig. Du skal sikre dig, at du er tryg ved personen og kun gøre det, der føles dejligt. Sæt grænser for, hvad der er okay, og hvad der ikke er okay; det er vigtigt, at du kan sige fra, hvis der er noget, du ikke har lyst til, specielt når du er sammen med en partner, du ikke kender på forhånd,” mener sexologen.

“Det er også vigtigt, at du får meldt klart ud, at det er uforpligtende sex, så I har samme indgangsvinkel til samlejet. Skulle det udvikle sig alligevel, er det en god idé på forhånd at have overvejet, hvad du kan gøre, hvis der kommer følelser i klemme – både fra hans side og din side,” siger Maria Stobbe afsluttende.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.