Skål, stranger - rrrrrauw, hvor er du lækker!
Skål, stranger - rrrrrauw, hvor er du lækker!

Sprut gør mændene hottere

Forskning viser, at kvinder ikke kan bedømme, hvor lækre mænd er, når de har drukket

9. januar 2009 af Andrea Boesgaard

Du kender garanteret fornemmelsen: Du er til fest. Du drikker et par pils. Og vupti ser manden, der før ikke var noget særligt, pludselig rasende lækker ud, og du ved, at du er nødt til at score ham... Nu viser ny forskning, at det faktisk ikke bare er indbildning: Kvinder, der drikker selv en lille bitte smule, mister nemlig deres evne til at se, hvor attraktive mænd er - og det endda også på lang sigt!

Både mænd og kvinder er tiltrukket af symmetriske ansigter; teorien er, at jo mere symmetriske træk en person har, desto mere sandsynligt er det, at vedkommende er fri for genetiske defekter og dermed er en værdig partner. Men i en undersøgelse på Canadas Lakehead University opdagede forskerne, at jo mere kvinder fik at drikke, desto sværere blev det for os at vurdere, om en mand havde symmetriske træk.

Forskerne bad 45 kvinder se på billeder af 60 par mandlige ansigter. Hvert par bestod af et billede, hvor ansigtet var meget symmetrisk, og et der var knap så symmetrisk. Kvinderne skulle så finde det symmetriske ansigt. Men jo mere alkohol kvinderne havde drukket i de foregående seks måneder, desto dårligere scorede de i testen. For - viser deres undersøgelsen - vores evne til at vurdere en mands symmetriske træk, kommer nemlig ikke bare tilbage, når rusen er sovet ud og tømmermændene er forbi: Din evne til at spotte en hot mand påvirkes, længe efter du har taget den sidste drink. Selv kvinder, der drak mindre end 5 genstande om måneden, scorede dårligere end dem, der overhovedet ikke rørte alkohol!

Forskerne siger, at resultatet antyder, at alkohol muligvis ændrer hjernens struktur på lang sigt. Men de ved ikke, hvor lang tid effekterne af alkohol holder eller om de er permanente.