Couple in bed
© iStock

Tænder du på at blive holdt om halsen, når I har sex? Sådan gør I det sikkert og frækt

Få sexologens bedste tips til sikker dominans

16. november 2016 af Maria Denise Christoffersen

Er du nysgerrig efter at blive domineret, eller har du allerede været ude og investere i det nye, sexede Fifty Shades-lingeri for at tage rollespillet i sengen til nye højder? Ifølge Womans sexolog Theresa Johanne Kirkby er du i hvert fald langt fra alene, hvis du tænder på at blive holdt om halsen under sex.

“Min erfaring er, at de fleste kvinder kan godt lide det i en eller anden grad. Nogle kan lide det helt blidt og tænder først og fremmest på følelsen af at blive holdt fast, mens andre har lyst til en mere voldsom variant, hvor det kan være svært at trække vejret. Fælles for alle udgaverne er, at man føler sig lidt underdanig, når man bliver holdt fast, og jeg tror, at det er det, mange kan lide.” siger Theresa Johanne Kirkby.

Hvordan kommer vi i gang?

Hvis du tænder på at blive holdt om halsen og gerne vil prøve det, anbefaler sexologen, at du enten taler med din partner om din fantasi udenfor sengen – eller simpelthen viser ham vejen, når I ligger der.

“Hvis du får lyst til at mærke hans hånd om din hals, mens I har sex, kan du prøve at tage hans hånd og føre den op, hvor du gerne vil have, at den skal være. Vis, at det her kan du godt lide. Sæt så meget eller så lidt pres på grebet, som du bryder dig om. Det er en god måde at indikere, hvad du vil have.” siger Theresa Johanne Kirkby.

“Vil du helst tale med ham om det, synes jeg generelt, at det er bedst at snakke om sex, når man er udenfor soveværelset. Under selve akten kan ordene blive tabt i passionen, eller stemningen kan lide et knæk, hvis én af jer slet ikke er med på det, den anden foreslår. Der er jo ikke noget frækt ved at få en anden til at gøre noget, han eller hun egentlig ikke har lyst til. Så jeg anbefaler, at du nævner det, når I ikke ligger og er i gang med sex. Men taler I åbent og frit, kan du for eksempel sige: “Jeg har en fantasi om at få taget kvælertag, og hvis du har lyst til at gøre det på mig, ville jeg synes, at det var meget lækkert. Har du lyst til at prøve det?” siger Theresa Johanne Kirkby.

Mærk din grænse

Det vigtigste råd er at gå langsomt frem.

“Tag det stille og roligt, mens I leger med det, og undersøg, hvad I kan lide. For nogle mænd er det grænseoverskridende at dominere på den her måde, og det skal man også respektere. Det skal jo være rart for begge. Vær tilstede, mærk dig selv, og mærk, hvornår det bliver for meget. Mærk efter: ‘Hvor går min grænse? Hvornår er det rart?’ Grænser kan rykke sig med tiden, men til at begynde med er det bedst at gå langsomt frem.”


Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.