© iStock

Tyd dine frække drømme

Knaldede du også med din chef i nattens drøm? Få den store guide til sex-drømme

13. august 2010 af Mette Andrea Boesgaard

Du gisper af lyst, da han trækker trusserne af dig og gør klar til at slikke dig. Men hov, vent! Manden, der er på vej til at bringe dig i himlen af fryd, er ingen ringere end din storsvedende, brovtende kollega, som du finder dybt frastødende! Ja, nogle gange kan det være en hel lettelse at vågne op af en fræk drøm. Men hvad betyder det egentlig, når du drømmer om sex?

Spørger du en psykolog, handler sexdrømme i virkeligheden kun sjældent om sex. Bevares, hvis du er topliderlig, er en fræk drøm et helt naturligt afløb for dine drifter. På et lidt dybere plan kan et drømmeknald også være et vink med en vognstang om, at du undertrykker din sexlyst eller har brug for kærlighed og omsorg. Men overordnet set handler sexdrømme ofte mere om forskellige sider af dig selv, og hvordan du accepterer dem og integrerer dem i din personlighed.

Den bedste til at tolke dine sexdrømme er hverken bøger eller eksperter, men dig selv - kun du kan nemlig mærke, hvilken følelse drømmen efterlod dig med, og du er også den eneste, der ved, hvad de forskellige elementer og personer i drømmen betyder for dig. Når du skal finde betydningen af et natligt sexeventyr, så spørg dig selv, hvad drømmen repræsenterer: Var det vigtige i drømmen, at du havde sex, og hvordan du havde det? Eller var det vigtige, hvem du havde sex med?

På de næste sider får du en guide til, hvordan du kan tolke dine sexdrømme. Husk dog, at det er retningslinjer; din drøm behøver ikke betyde andet end at du godt kunne bruge et knald - og det blev så med en, du tilfældigvis har set i en film eller i virkeligheden i løbet af dagen!

 Parforholdsdrømme

Du drømmer, at du er utro

Hvis du drømmer, at du har sex med en, der ikke er din kæreste, er det sandsynligvis bare en harmløs sexfantasi, men det kan også være et tegn på, at der er noget, der ikke fungerer i jeres forhold. Måske er du ikke tilfreds med jeres sexliv, og drømmen var en opfordring til at gøre noget ved det og spice jeres sexliv op. Eller måske viser drømmen, at du føler dig ensom og mangler opbakning i jeres forhold.

Du drømmer, at din kæreste er dig utro

Drømmer du, at din kæreste er dig utro, kan det handle om din egen usikkerhed og frygt for at blive forladt - enten af din kæreste eller af andre i dit liv. Det kan også handle om, at du føler dig taget for givet, og at du mangler opmærksomhed, eller at du ikke føler, at du lever op til andres forventninger til dig.

Sex med diverse personer

Du drømmer om sex med din ex


Det kan være foruroligende at vågne op finde ud af, at du i drømme har knaldet med en fra din fjerne fortid, men ro på - en enlig drøm om en ex er sikkert bare en fræk pause fra dit nuværende sexliv. Hvis du drømmer om en eks igen og igen, kan det være et tegn på, at du ikke er helt færdig med ham (hvilket IKKE er det samme som, at I skal finde sammen igen, men bare at du ikke er kommet over ham endnu).

Drømme om ex'er kan også komme, når du befinder dig i en fase af dit liv, hvor du er på vej ind i nogle nye rammer og roller - et nyt forhold, et ægteskab, et nyt job - og så er drømmen din måde at vende tilbage til det velkendte.

Din ex kan dog også symbolisere ting, du savner i dit liv: En skolekæreste kan være et signal om, at du savner dit frie liv, fra før du slog dig ned med din kæreste - knaldede du en, du havde fantastisk og vild sex med, kan det betyde at du savner lidt mere spontanitet og spænding i dit romantiske liv.

Du drømmer, at du har ex med en, du slet ikke tænder på

Knaldede du din hade-kollega eller din chef i drømme? En bekendt, du slet ikke tænder på? En du finder direkte frastødende? Se på, hvilke egenskaber den person har, eller spørg dig selv, hvorfor du blev tiltrukket af dem i drømme, for din partner symboliserer en side af dig selv, som du skal arbejde på at acceptere og integrere i din personlighed. Alternativt kan din drøm betyde, at du gerne vil have et bedre, tættere forhold til netop den person.

Du drømmer om sex med en kvinde

Bare fordi du drømmer, du har sex med en kvinde, er du altså ikke lesbisk eller biseksuel - ja, du behøver slet ikke have lyst til sex med kvinder. Se i stedet på, hvilken følelse drømmen efterlod dig med. Sex med en kvinde kan betyde, at du ikke er i kontakt med dine feminine sider, eller at du har brug for at elske og acceptere dig selv. Drømmen kan også betyde, at du har behov for mere omsorg og følsomhed hos din partner. Var det vigtige sexen og ikke hvem, du havde den med? Så kan din drøm betyde, at du har lyst til at prøve noget nyt. Endelig kan det essentielle være, hvilken kvinde du havde sex med. Var det en nær veninde, en navnløs fremmed eller en kendis? Så spørg dig selv, hvad vedkommende betyder for dig - hun symboliserer en side af dig selv, du skal blive gode venner med.

Du drømmer om sex med en kendt

Drømmer du, at du sexer med en stjerne, du altid har været lidt lun på, kan det være, at du bare får dit ønske opfyldt - i drømme. Det kan dog også være, du skal se på, hvad vedkommende symboliserer for dig: Er det vigtige, at han er kendt - vil du i virkeligheden gerne være en del af den VIP-verden, han færdes i, for eksempel ved at blive behandlet som en VIP af dine nære i stedet for at blive taget for givet? Eller repræsenterer han en side af dig selv, du skal give mere plads og opmærksomhed - det musikalske, det vilde, det sjove, det pæne, det ambitiøse?

Du drømmer om sex med en ukendt fremmed

Hvis det vigtige i drømmen er, at den fremmede ikke har noget ansigt, kan drømmen symbolisere, at der er visse af dine behov og ønsker, du ikke er parat til at konfrontere eller gøre noget ved lige nu; du beskytter dig selv. Er det vigtige den sex, du har, kan drømmen være et sted, hvor du kan komme i kontakt med de lyster, du har, som du ikke tør indvie din partner i af frygt for hans fordømmelse.

Sex i alle afskygninger

Du drømmer om sex i al offentlighed

Drømmer du, at du har sex midt på Rådhuspladsen, og at alle kigger på? Så er det måske fordi, du føler dig selvbevidst om noget. Hvis det handler om dit forhold, kan det være, at du er bekymret om, hvad andre tænker om din kæreste eller dit forhold. Drømmer du, at du har sex midt på Rådhuspladsen, og ikke en kæft bemærker det, kan det være, fordi du føler dig overset og mangler opmærksomhed. Men din drøm kan selvfølgelig også bare handle om, at du vitterligt fantaserer om at have sex, hvor du kan blive opdaget.

Du drømmer, du bliver voldtaget

At drømme om voldtægt (og måske ovenikøbet finde det ret ophidsende) er ikke et tegn på, at du er syg i hovedet! Det kan handle om at stifte bekendtskab med en side af dit seksuelle jeg, som du undertrykker - en lyst til at blive taget rent seksuelt, måske endda lidt hårdt og dyrisk. Det kan også mere symbolsk betyde, at du er klar til at blive tvunget ind i på ukendte områder, eller at du føler dig krænket, og at en i din nærhed har overtrådt dine grænser.

Onani

At drømme at du onanerer, repræsenterer dine uerkendte eller uudtalte seksuelle behov og ønsker. Det kan også indikere, at du er nødt til at tage dig af dig selv på en følelsesmæssig måde, der ikke nødvendigvis har noget med sex at gøre.

Du drømmer om et sexorgie


Hvis du drømmer om at have sex med et hav af mænd, betyder det, at du har undertrykt visse lyster (der både kan være seksuelle eller ikke være det), som du har behov for at udtrykke. Du har så meget energi inden i, at du er nødt til at prøve noget nyt. Det kan også symbolisere, at du spreder dine kræfter over for mange områder, og du er nødt til at fokusere.

Du er en mand

At drømme at du er af det modsatte køn antyder, at du er nødt til at integrere visse af det modsatte køns kvaliteter i din personlighed. Spørg dig selv, hvordan det føltes at være en mand, og hvordan du kan inkoopererer de følelser i dit liv.

Jeg drømmer aldrig om sex

Bare rolig - du er helt normal! Sexdrømme handler jo altså sjældent om sex - og på samme måde kan drømme, der slet ikke handler om sex, i virkeligheden vise sig at gøre det. Kan du huske, da du analyserede digte i skolen? Det samme symbolsprog findes i din hjerne, så hvis du drømmer, at du spiser en banan, kan det være lige så erotisk som at elske med din eneste ene i drømme...