kvinde og mand uvenner udenfor
© iStock

Ved du, hvornår vi kvinder oftest er utro? Undersøgelse giver dig svaret

Det er ikke altid nemt at holde sig på måtten...

10. maj 2017 af Maria Broe Trustrup Hansen

Der findes mange årsager til utroskab (selvom en undersøgelse rent faktisk påstår, at det ligger i vores DNA), og vi har tidligere fortalt, hvorfor en række mænd valgte at være deres kærester utro. 

En undersøgelse viser, hvornår vi kvinder har sværest ved at holde os på måtten. Det viser sig nemlig, at kvinder oftest starter deres utroskab på jobbet med en kollega eller en chef. 

Fire ud af ti vælger kollegaen

Det er datingportalen Victoria Milan, der står bag undersøgelsen. Victoria Milan har spurgt mere end 5.000 af deres kvindelige brugere (som alle er i et forhold) om, hvem der fik dem til at have en affære for første gang.

Det viste sig, at fire ud af ti af kvinderne var utro første gang med en kollega eller chef fra deres arbejdsplads. 21 procent af kvinderne havde en online flirt som deres første oplevelse med utroskab, mens 14 procent besluttede sig for at hygge sig med en fremmed efter en aften i byen.   

“Hvorfor ikke krydre det lidt?”

Spørgsmålet er, hvorfor kvinder oftest finder en affære på jobbet? Undersøgelsen giver os ikke noget entydigt svar, men stifteren af Victoria Milan, Sigurd Vedal, har et bud:

“Forhold, der opstår på kontoret er nemme, fordi dét at arbejde over er en lovlig undskyldning, som der sandsynligvis ikke bliver stillet spørgsmålstegn ved,” siger Vedal og fortsætter:

“Kvinder opbygger noget særligt med dem, som de bruger mange timer med, og dem som de deler stressen ved det daglige arbejdsliv med. Det er allerede et pseudo-forhold – så hvorfor ikke krydre det lidt?”

Det er naturligt at blive tiltrukket af andre, selvom du har en kæreste, men hvis du gerne vil undgå at være utro, bør du læse med her. 

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.