Mand og kvinde i åbent forhold
© iStock

“Vi har sex med andre – og det samme har vores kærester”

Mød Christine og Louise, der begge har et kærlighedsforhold til mere end én person ad gangen

26. juli 2017 af Daniel S. Bahrami

Christine og Louise deler deres mænd med andre kvinder, ligesom de selv går på eventyr uden for parforholdet. Omgivelserne har dog ikke altid forståelse for, at de har valgt tosomheden fra.

En kærlighed, flere partnere

Kærlighed, god kommunikation og monogami er i manges øjne tre af de vigtigste ingredienser i opskriften på det perfekte parforhold. Men hvis du nu kun kunne vælge to af de tre, hvilken ville du så helst være foruden? For Christine og Jesper, der har været sammen i fem år, har valget været klart, allerede fra den dag de besluttede sig for at blive kærester. I deres øjne kan det nemlig sagtens lade sig gøre at have et forhold med masser af kærlighed, god kommunikation – og flere partnere.  

Hverken Jesper eller Christine havde erfaringer med åbne forhold, før de valgte at afprøve det sammen. Da de mødtes, var Jesper og hans tidligere kæreste netop gået fra hinanden. Han havde givet udtryk for, at han ønskede at have flere partnere, men den type forhold var hans ekskæreste ikke interesseret i. Derfor besluttede Jesper og Christine allerede fra begyndelsen af deres forhold, at kærligheden mellem dem skulle indebære, at de fik lov til at se andre ved siden af. Det tog dog lidt tid, før det blev komfortabelt for begge parter.  

“De første par år var svære, da ingen af os havde prøvet at leve i et åbent forhold før, men det var noget, vi begge ønskede at prøve. Der opstod helt naturligt episoder, som var følelsesmæssigt hårde, og der gik omkring to år, før vi var nået til et sted, hvor vi havde justeret vores forventninger til hinanden,” fortæller Christine.

I starten var det primært Jesper, der gjorde brug af aftalen om at måtte se andre. Det var svært for Christine, der var både forvirret og fortvivlet, når han forlod lejligheden.

“I begyndelsen af vores åbne forhold talte vi enormt meget om, hvilke grænser vi hver især havde. Det var næsten en slags forhandling og en konstant dialog, da vores grænser hele tiden blev rykket. Det tog lidt tid, før jeg fandt hoved og hale i vores konstellation, og da jeg endelig fandt legekammerater, havde Jesper det ikke altid let med det,” fortæller Christine.  

Primær og sekundær kæreste

Hvor det for Christine krævede tilvænning at dele kæresten med andre, var sagen en anden for 28-årige Louise. Siden hun var i starten af 20’erne, har hun bevidst valgt at have åbne forhold. For nogle handler åbne forhold udelukkende om at dyrke sex med andre end deres partner, mens andre også skaber følelsesmæssige relationer. Louise falder i den sidste kategori.

“Jeg har en primær kæreste og en sekundær kæreste. Forskellen på de to er, at min primære kæreste er en person, jeg vil opnå noget med. Det er en, som jeg kan bo med og se mig selv få børn med, hvorimod forholdet til min sekundære kæreste kan beskrives som lidt teenageagtigt. Det er ham, jeg er sammen med, fordi vi bare godt kan lide hinanden,” fortæller Louise, der ser sig selv som polyamorøs (en, der har et følelsesmæssigt og ikke blot seksuelt forhold til flere partnere, red.).

I det nye Woman, der er på gaden netop nu, kan du læse mere om Christine og Louises liv i åbne forhold og blive klogere på, hvorfor de har taget et valg om at udfordre den traditionelle kernefamiliekonstellation.