Videnskaben har talt! Derfor skal du dyrke ENDNU mere sex

Det betyder meget mere lagengymnastik!

15. september 2016 af Anja Bruneskjold / iForm.dk

Du er helt sikkert med på, at sex er sundt og kun fører gode ting med sig. Men er du klar over, at nogle af dem er ret så væsentlige?

Du udskiller mere kærligheds-hormon

Udover de mange endorfiner som hjernen udskiller, mens du dyrker sex, så bliver der også udskilt en hel del af det, de fleste kender som kærligheds-hormonet. Den mere korrekte betegnelse er oxytocin, og hormonet findes kun meget begrænset hos mænd – men i større mængde hos kvinder.

Hormonet udskilles ved tæt kontakt i mere end et halvt minut – fx hvis man giver sin partner et laaaangt knus. Generelt udskilles hormonet ved berøring, og kan give en helt særlig følelse af nærhed og tilknytning til din partner.

Sex kan erstatte motion

Derudover får sex din puls til at stige, og så sætter det ekstra skub i svedproduktionen – nøjagtig som ved træning. Og i princippet vil sex kunne erstatte almindelig motion. Problemet er bare, at vi ikke tilbringer særlig lang tid på lagenerne af gangen.

Et fransk studie viser nemlig, at selve sexakten i gennemsnit varer 17 minutter. Det kan derfor blive vanskeligt udelukkende at satse på et aktivt sexliv, når man skal have pulsen i vejret. Til gengæld kan du med fordel supplere med lidt nem løbetræning eller en gåtur.

Andre fordele ved at dyrke mere sex er eksempelvis bedre selvværd og selvbillede, reducering af stress, godt humør og generel nydelse.


Vil du ikke risikere at gå glip af de nyeste sunhedstips? Læs mere her.

Læs mere fra samme kategori