Kassemedarbejder i Bilka
© iStock, Bilka

11 uundgåelige situationer, du helt sikkert kender, hvis du har arbejdet i Bilka

“Nååå, sidder du bare dér og keder dig?”

8. oktober 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

1. Hvis prisen på en vin ikke passede, skulle du ringe til vinafdelingen og håbløst forsøge at udtale det franske navn. Til sidst blev du faktisk overraskende god til at fake den franske accent: “Cave de Ribeauvillé Flute Fromage Croissant Deja-vu!”

2. Når der (endelig) var et stille øjeblik i kassen, kom der altid en kunde og sagde “Nååå, sidder du bare dér og keder dig?” Nej. Bare nej.

3. Og når stregkoden ikke virkede, var kundens klassiske respons: “Så må den være gratis!”. Den var sjov første gang, men det skal lige siges, at det var ofte, at stregkoden ikke virkede...

4. Tømmermænd lørdag eller søndag formiddag i Bilka var IKKE en fest... Og især ikke hvis du endte med at ligge på gulvet og tørre sprut op, fordi en lidt for klodset kunde tabte en liter Jägermeister lige foran din kasse.

5. Morsomme kunder (eller ikke) var der mange af i Bilka. Og når du høfligt og pligtfuldt spurgte: “Vil du have bonen med?” svarede mange “Nej, jeg ryger ikke!” eller “Kun hvis dit nummer står der.” Og nej, det var aldrig de flotte mænd, det sidste svar kom fra.

6. En slesk kunde kunne også sagtens finde på at svare “Kun i bytte for dit nummer,” når du spurgte efter hans postnummer til en spørgeundersøgelse. Og ja, det er mere akavet at afvise en mand, når du sidder bag Bilka-kassen, end når du normalt takker nej til sådan et fint tilbud.

7. Når du fik at vide, at din vagt skulle foregå i kundeservice, var du lykkeligere, end du er, når du er hjemme hos dine forældre og får serveret din absolutte yndlingsret. Started from the bottom now we here!

8. Kunderne havde en evne til altid at finde frugter, der ‘så eksotiske ud’, som de selvfølgelig ville købe med hjem. Derfor var meget frugt og grønt på huskenummer!

9. Når du gik forbi elektronikken, lurede du altid. Her arbejdede alle dine flotte, mandlige kollegaer nemlig. Og vær nu ærlig: Du har haft et godt øje til flere af dem!

10. Når du i dag træder ind i en Bilka, får du altid et flashback til din egen tid som Bilka-ansat. Åh, hvem der dog stadig havde sit rabatkort, som hele husstanden nød vældig godt af...

11. Selvom kunderne ofte var intet mindre end pisseirriterende, var din tid i Bilka helt igennem fantastisk. Kunderne kunne du nemlig godt se bort fra, når du var omringet af sjove, unge kollegaer og fik Danmarks vildeste firmafester!

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Du vil (garanteret) også kunne lide