© iStock / Føtex

12 ting, du helt sikkert forstår, hvis du også har arbejdet i Føtex

“Jeg kan ikke holde mig mere - jeg må på 14!”

6. april 2016 af Maria Denise Christoffersen

1. Du tog altid Føtex-cardiganen på, så du slap for at stryge skjorten. Pyt med, at det var 31 grader udenfor, og du skulle sidde i kassen i 12 timer – hellere svede ihjel end at svinge et strygejern!

2. Man måtte ikke sige, at man skulle på toilettet i Føtex. Det hed at gå på 14. (Og dine venner havde optur over, hvor lamt det kodeord var! ...Fjorten, lorten)

3. Nederst i hierarkiet var flaskedrengene. Og det fik de at vide dagligt!

4. Øverst var selvfølgelig butikschefen. Var du pals med ham/hende, var det næsten som at kende paven. Eller i hvert fald en biskop af en art.

5. Du lagde stolt dit rabat-kort frem på kassen, når du handlede i fremmede Føtex-varehuse. “Jeg er én af jer, gutter!”

6. Også selvom rabatten ikke var noget at skrive hjem om. Bonnerne blev alligevel altid væk.

7. Når en stregkode ikke virkede, sagde de ‘sjove’ kunder altid: “Så er den da vist gratis!” Og du lod, som om, du ikke havde lyst til at skyde dem.

8. Du forestillede dig butiksdetektiven som en myteomspunden og lidt spændende person. I virkeligheden hed han Lars og var en halvbuttet familiefar på 43.

9. Du nåede at crushe for vildt på mindst én anden Føtex-medarbejder, mens du arbejdede der. Sandsynligvis én, du i dag ikke kan tænke på uden at krumme tæer!

10. Reglementet siger, at kunder altid skal følges hen til hylden med den vare, de spurgte efter. Så du bliver rasende, hvis du i dag spørger en ung lømmel, hvor natbindene ligger – og vedkommende bare peger. Den var ikke gået i dit varehus!

11. Sad du i kassen, måtte du aldrig betjene din egen familie. Men det gjorde du alligevel. Mens du følte dig som den vildeste outlaw.

12. Du fandt ud af det samme, som folk, der arbejder i bager, på McDonald's og i tøjbutik, opdager: Kunder er røvirriterende, røvdominerende og røv-for-meget (altså ligesom Lizzie i Den eneste ene).