© Getty Images

14 ting, du helt sikkert kender, hvis du har arbejdet på plejehjem

Du lærte at samle et gebis op fra jorden og skylle det af – uden at fortrække en mine

8. januar 2017 af Maria Denise Christoffersen

1. Du nød i fulde drag at blive kaldt ‘unge dame’ eller ‘lille frøken’ af beboerne. At være på arbejde var som at være i en boble af evig ungdom. Aah.

2. Du lærte at tage imod støvede bolcher fra bunden af en dametaske, mens du holdt dit pokerfjæs intakt. Du sagde høfligt tak og puttede fnuller-bolcherne i lommen... Næste stop: skraldespanden. Sorry, fru Nielsen.

3. Der var altid nogle beboere, du glædede dig mere til at se end andre. Og følelsen var gensidig.

4. Efter et par vagter var en maxi-ble var ikke rigtig noget, der kunne skræmme dig. Oh, well. Så var det heller ikke værre.

5. Alligevel brugte du historier om selvsamme bleer til skiftevis at dupere og skræmme dine kammerater. ‘Ja, jeg er sej – og nej, du ville ikke kunne klare det, Betina!’

6. Du fik god, gedigen livsvisdom med dig fra beboerne. Råd om grammatik, blomsterpasning og høflighed sidder stadig fast i dag. Tak for hjælpen!

7. Og du lærte at værdsætte dine dygtige kollegaer, når du stod i en situation, du ikke anede, hvordan du skulle håndtere. “Hjææælp, liften har sat sig fast!”

8. Når der skulle gives piller, elskede du at knuse dem med en morter. Du var så rutineret med medicin, at du begyndte at føle dig helt klar til en rolle i Grey’s Anatomy.

9. Du var altid fascineret af de ældres familiefotos, som tronede højt på hylderne. Hvem var denne mystiske datter med firser-hårblomst? Eller den charmerende nevø med røde kinder? Mon han kom på besøg snart?

10. Når beboerne fik besøg, følte du i al hemmelighed, at du kendte dem bedre end deres egen familie. “Han er altså rigtig glad for Aftenshowet. Og du skal tale HØJERE.”

11. Du fik sygt trænede arme af at give så mange støttestrømper på hver dag. Det lyder måske nemt... det er det ikke.

12. Du lærte at samle et gebis op fra jorden og skylle det af – uden at fortrække en mine. Du håber bare, at nogen en dag vil samle dine tænder op.

13. Der var aldrig, aldrig tid nok til alle. Pludselig forstod du, hvad de taler om i nyhedernes indslag om ældre og livskvalitet... suk.

14. Uanset hvad du drog videre ud i livet for at lave, vil du altid sende en kærlig tanke til beboerne og din tid på plejehjemmet. Må der altid være kaffe på kanden og tid til en sludder, hvor end de er nu.

Vil du læse flere sjove artikler om alt fra dit arbejdsliv til nostalgi og veninder? Tilmeld dig nyhedsbrevet her.