Smilende tjener
Var du heller ikke fan af tjeneruniformen? Du var ikke alene! © Getty Images

14 ting, som kun os, der har arbejdet som tjenere, forstår

Nummer 11 er sand, vi sværger!

14. september 2022 af Sara Møller Christensen

1. I starten var du dødsens-angst for at gå med store bakker eller fade. Klip til to måneder senere, hvor du nærmest ville kunne bære et surfbræt med fyldte rødvinsglas på.

2. Dine underarme blev VIRKELIG stærke. Ikke engang din veninde med børn var ligeså god til at bære ting.

3. Generelt behøvede du ikke motionere det helt vilde ved siden af sådan en weekendvagt. Glem det der med 10.000 skridt. Kan du sige 50.000... mindst!

4. Det var heldigt nok med alle de skridt, for det var næsten umuligt ikke at snacke af resterne. Det kunne faktisk ikke gå hurtigt nok med at tage de fyldte chokolader fra kaffen ud!

5. Og du har slet ikke tal på, hvor mange sodavand du kunne tylle på en vagt. Medmindre der selvfølgelig var en øvre grænse, som chefen lavede, da han eller hun opdagede, hvor mange I drak...

6. Du har hørt alle dårlige lejlighedssange en milliard gange. Særligt konfirmationer og 70+-fødselsdage var slemme.

7. Du var ikke såååå stor fan af uniformen. Er det helt umuligt at lave én, der er flot? Åbenbart.

8. Du var endnu mindre fan af den måde, uniformen lugtede på efter en vagt. Nærmest som om du havde taget bad i en friture og tørret dig under en emhætte, der blæste den forkerte vej.

9. Du hadede, når gæsterne spurgte om noget, du ikke kunne svare på. Om den her Bordeaux fra 1993 er mere tør end 1992-årgangen, spørger du? Bum bum bum...

10. Du hadede endnu mere, når gæsterne kom med en kritik, som du skulle tage med ud til kokken. De burde tilbyde et kursus i fredsmægling, inden de kastede dig for løverne på den måde.

11. Du har aldrig rent faktisk spyttet i nogens mad. Men jo, du har haft lyst!

12. Til gengæld kunne søde gæster – eller noget så eksotisk som drikkepenge – redde hele din aften. Wuhu, 17 kroner at snolre for!

13. Du høster stadig anerkendende blikke for din evne til at bære mere end to tallerkner på én gang. Og til at hælde vin op uden at spilde.

14. Du blev forkælet med alverdens lækre retter, men intet gjorde dig så glad som en gang pommes fritter eller spaghetti og kødsauce. Gudskelov for børnebuffetter!