Coyote Ugly
Du har ét par arbejdsko, og de er nok det klammeste, du ejer.© Jerry Bruckheimer Films, Touchstone Pictures

18 ting, som kun os, der har arbejdet som bartendere, forstår

Pludselig vil alle knalde dig – eller som minimum have gratis drinks

14. februar 2018 af Sara Møller Christensen

1. Det er nærmest umuligt at skrabe sig selv af sofaen for at møde på job. Hvis du tror, det er svært at komme afsted på job klokken 8 om morgenen, så prøv klokken 20 om aftenen!

2. Det er umuligt at gå i seng, når du får fri. Det er jo freaking lyst udenfor nu. Hvor var al den sol henne, da du havde brug for den for 10 timer siden?

3. Den værste bestilling i verden: “Surprise me!” Fadøl it is.

4. Pludselig har du 100 bedste venner i baren, der alle forventer at få gratis drinks. “Hej Jimmy, jeg ikke har set siden folkeskolen – nej, du kan ikke drikke gratis.”

5. Du kommer til at hade fulde menneskerNu er had et meget stærkt ord, men spørgsmålet er, om det er stærkt nok? 

6. Pludselig bliver du ubehageligt bevidst om, at du også selv er irriterende, når du er fuld. Du havde ikke set det komme. Du føler dig jo altid så godt kørende!

7. Det er fristende at tage nogle meget lange toiletpauser bare for at få lov at sidde lidt ned. Brættet føles lige så godt, som var det ‘Ægget’, du sad i.

8. Du har ét par arbejdsko, og de er nok det klammeste, du ejer. Der er ikke grund til at udsætte mere end ét par for den daglige Roskilde Festival-behandling, der finder sted på dit job.

9. Drikkepenge er små lyspunkter i jobbet, som får dit hjerte til at svulme af taknemmelighed. Næ, er den 20'er til mig? Mama's gonna get herself something pretty (aka et coin offer på McD, når vagten er slut). 

10. Du bliver gang på gang chokeret over, hvor – og hvor meget – folk kan brække sig. Altid interessant at se den ubehagelige mængde alkohol, du lige har serveret for vedkommende, komme op igen.

11. Du føler dig ret lækker, når du er på job, for efter midnat lægger cirka hveranden kunde an på dig. Alle vil knalde barterenderen. Følelsen er desværre ikke gengældt...

12. Det er liiidt irriterende, når folk bestiller én drink af gangen – og når du så endelig har lavet deres bestilling på syv forskellige cocktails, kommer deres venner også og skal have noget med. Sagde vi lidt irriterende? Vi mente psykopat-irriterende!

13. Du har lige dele sympati og bedrevidenhed over for andre bartendere. ‘Okay, jeg er godt nok meget bedre til at skænke fadøl, end hun er – men det er også synd for hende, her er så mange mennesker.’

14. Du er virkelig god til at mundaflæse folks bestillinger. Hellere det end at risikere, de er nødt til at stå så tæt på, at de spytter dig i øret (ja, det sker).

15. Alt i baren er klistret. Alt. Det er en skam, stedet ikke døjer med fluer, for hele lokalet ville fungere som en glimrende fluefanger.

16. Hvis folk synes, at festen er vild lørdag, skulle de prøve at komme til personalefest om søndagen. Og vupti, bliver I til de fuldetyper, som I selv hader.

17. Det er helt normalt for dig at spise dagens største måltid klokken fem. Og nej, ikke morgenmad, men en pizza eller noget andet lækkert.

18. Intet slår følelsen, når en vagt er slut.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.