© Getty Images

5 gode råd til, hvordan du bliver gladere for dit arbejdsliv

Hvis du føler dig lost i dit arbejdsliv, er der masser af ting, du kan gøre for at blive mere glad for din hverdag. Vi guider dig her til, hvordan du bærer dig ad

14. juni 2019 af Benjamin Native Studio for HK

Timerne går langsommere, dagene er blevet trivielle og glæden ved at stå op om morgenen og tage på arbejde er ikke helt den samme, som som den var en gang. Så hvad gør du, når rutinen har sat ind og karrieren synes at stå stille? 

Derfor giver vi dig her sammen med fagforeningen HK fem brugbare råd til, hvordan du kommer godt videre i dit arbejdsliv, så du får en hverdag, du er glad for. Og så du bliver bedre til at blære dig med alt det, du er god til. 

1. Hvad er der galt?

Kan du ikke sætte ord på de ting, der gør dig utilfreds, er det svært at forbedre dem. Start derfor med at undersøge præcis hvilke ting, du ikke er glad for på dit arbejde. Er det dine arbejdsopgaver? Er det hele miljøet på kontoret? Eller det manglen på udvikling og anerkendelse? 

De fleste ville måske sige, at du skal søge et nyt job, hvis ikke du føler dig glad der, hvor du er. Men det er måske ikke altid løsningen. På de fleste arbejdspladser er der nemlig langt flere muligheder, end du måske lige tror. Og når du ved, hvad du er utilfreds med, kan det være nemmere at finde ud af, om de muligheder kunne være noget for dig.

2. Hvad vil du gerne?

© Getty Images

Når først du har kigget på, hvilke muligheder der er på din arbejdsplads, kan det være en virkelig god hjælp at få overblik over alt det, du kan og vil.

Lav derfor en plan over, hvad du gerne vil og hvordan du vil opnå det. Hvad er du god til? Hvad kan du bidrage med? Hvor ser du dig selv om 2, 5, 10 år? Kan du først sætte ord og pris på dine evner og ambitioner, kan du nemlig komme langt. Og med en konkret plan vil du have mulighed for at skrive dem ned, inden du siger dem højt, hvilket kan være en god start. 

3. Hvad kan du gøre? 

Det er vigtigt, du giver udtryk for, hvad du gerne vil eller hvad der er galt. Vær derfor ikke bange for at gå til din leder med konkrete forslag til, hvad du gerne vil og hvordan han eller hun kan hjælpe dig på vej. Om så det er med et spændende kursus eller nye og anderledes arbejdsopgaver. 

For jo bedre du er til at tale positivt om dig selv, jo bedre muligheder har du. For når du sætter ord på dine kompetencer og forklarer andre, hvad du kan, bliver det næste skridt i dit arbejdsliv lettere. De fleste arbejdsgivere vil værdsætte dit gåpåmod og vil respektere dig for, at du sætter ord, hvordan du kan bidrage endnu mere til virksomheden med det, du kan. Og det vil gøre dig gladere for dit arbejdsliv.

4. Hvordan kommer du bedst videre? 

© Getty Images

Er du alligevel lun ved tanken om et nyt job, så tænk ud af boksen. Vi er så vant til at sende ansøgninger og CV til forskellige virksomheder, men det er måske ikke altid den mest effektive og bedste vej at gå.

Gå derfor efter at lave kaffeaftaler med nogle personer, som du ser op til. Måske har de et lignende job, du gerne vil have eller arbejder et sted, du også gerne vil være. Det kan hjælpe dig med at komme mere ind på sporet af, hvad du vil og måske komme skridtet nærmere drømmejobbet. Samtidig vil kaffeaftaler give dig rig mulighed for at forbedre dine evner i at tale positivt om dig selv, så du bliver mere og mere tryg ved det. 

5. Skal du have en hjælpende hånd? 

Det er ikke altid, det er lige nemt selv at begynde med sådan en process, og det kan være rart ikke at være alene om det. Derfor kan det være en god idé at få en hjælpende hånd fra en professionel vejleder, der kan guide dig i den retning, der passer allerbedst til dig og dine ønsker. 

Er du medlem af HK, kan du få gratis karrierevejledning ved at ringe til Karrieretelefonen. Her kan du blandt andet få råd og vejledning til, hvordan du får sat ord på dine kompetencer og får mod til at blære dig med dine evner, så du forbedrer dine chancer i dit arbejdsliv. 

Læs mere fra samme kategori