© Getty Images

7 ting du skal gøre, hvis du vil forbedre dine chancer på jobmarkedet

Bliv klædt på til karriere med simple råd, som får dig til at skille dig ud og fremstå professionel og parat!

26. juni 2019 af Benjamin Native Studio for HK

Drømmer du om at gøre mere ud af din karriere, få en ny stilling, gøre dig bemærket på jobbet eller bare at fremstå mere professionel?

Vi giver dig syv simple, men effektive råd, så du kan blive karriereklar og forbedre dine jobmuligheder. Det er hverken dyrt eller tidskrævende, hjælper dig rigtig godt på vej med din karriere.

1. Brug dit netværk

Du er garanteret omgivet af søde og dygtige mennesker, som med glæde vil hjælpe dig på vej i din karriere, og det skal du gøre brug af. Det kan være alt fra en veninde, der læser til dansklærer, som vil læse korrektur på din jobansøgning til dine forældres ven, der  arbejder i din drømmebranche, som kan give gode råd. Du kan altid spørge – det værste, du kan få, er et nej. 

2. Investér din tid i en LinkedIn-profil

Gaaab, voksen-Facebook... Selvom det kan virke en anelse tørt og selvpromoverende, er LinkedIn ikke desto mindre en oplagt måde at få skub i karrieren på. Brug nogle kræfter på at skabe en god profil og relevante forbindelser. Det kan potentielt resultere i dit drømmejob. LinkedIn er desuden et oplagt sted at holde dig opdateret, hvilket altid er en god idé, så du kan bidrage med ny og interessant viden. 

Tip: Af samme årsag skal du også (bare engang imellem) slå væk fra Sex and the City og over på nyhederne!

3. Bliv bevidst om dine kompetencer

På din nuværende arbejdsplads og til fremtidige jobsamtaler står du langt stærkere, hvis du er klar over, hvilke kompetencer og kvaliteter du besidder. På samme måde vil det kun gavne dig at vide, hvilke ting du skal arbejde på at forbedre. Sæt dig ned og lav en liste, eller tag nogle forskellige gratis tests på nettet.

4. Tag gratis kurser

En oplagt måde at gøre dit CV endnu federe på, uden det hverken tager lang tid eller koster penge, er ved at tage kurser. Der findes en masse forskellige kurser, du kan tage, som kan målrettes lige det, du ønsker. Du kan nemt finde dem helt gratis på Google eller hos banker, fagforeninger og A-kasser. Hvis du er medlem af HK, kan du for eksempel tage et hav af gratis onlinekurser inden for alt fra sprog og Excel til markedsføring og lønforhandling.


Tip: Kurser er også en rigtig god måde at møde nye mennesker på, som kan blive en del af dit netværk. Så det er jo ren win-win!

5. Sæt mål for fremtiden

Som alt andet i livet er det nemmere at opnå noget samt forblive motiveret, hvis du har sat dig nogle konkrete mål. Lav en brainstorm på, hvad dine karrieremæssige mål er. Hvad er drømmeuddannelsen og -jobbet, og hvornår vil du være færdig? Ud fra dine mål kan du lave en mere struktureret plan for, hvordan du opnår dem. Hvad skal der for eksempel til, før du kan komme ind på uddannelsen eller få stillingen, du brænder for? 

6. Vær opmærksom på dine SoMe-profiler

Det er efterhånden blevet rutine, at ansatte tjekker dine sociale medier ud – for eksempel medarbejderen, der skal ansætte dig. Selvom du skal poste det, der gør dig glad, er det en meget god idé lige at studse over, hvordan dine profiler ser ud. Har du en tendens til at lægge liiidt risky billeder ud på Insta, er det måske en god idé at gøre profilen privat – medmindre din nye chef skal se dit #tb til Roskilde Festival med en ølbong og et sugemærke på halsen?

7. Bliv bedre til at blære dig

Glem janteloven, og blær dig med alt det, du kan! Når du sidder til en jobsamtale, eller hvis du har møde med din chef eller kollega, skal du ikke være beskeden med, hvor dygtig du egentlig er. Det vil give både give andre og ikke mindst dig selv en følelse af, at du har styr på, hvad du laver.

Er du usikker på, hvad du egentlig er god til, eller hvordan du pludselig skal til at snakke højt om din succes, kan du få en hjælpende hånd fra en professionel vejleder. Hvis du er medlem af HK, kan du få gratis karrierevejledning ved at ringe til Karrieretelefonen, hvor du kan få hjælp til, hvordan du definerer dine kompetencer og mod til at blære dig med dine evner.

Læs mere fra samme kategori