Real housewives of New York City
© Giphy

8 ting, alle vi arbejdsløse har lyst til at sige til vores job-konsulent

Vi ved godt, at det ikke er din skyld – men det gør altså ikke vores titel mindre frustrerende!

6. april 2017 af Rie Louise Kirkebjerg

1. “Nu KAN jeg altså ikke bruge længere tid på mit CV.” Medmindre du vil have, at jeg skal tilføje, hvad jeg spiste i frokostpausen, og hvor mange vaffelis jeg tyrede ned hver dag på mit fritidsjob i ishuset som 16-årig?

2. “Det burde virkelig ikke være mig, som trækker et nummer hos dig.” Det burde seriøst være omvendt, nu hvor du har sat mig i gang med så mange ting, at jeg har mere travlt end iPhone-genopladningsboden på Roskilde Festival

3. “Op til tre timers daglig transporttid for et job, hvor kun frokostordningen tiltaler mig?” Godt nok er jeg glad for buffet, men ikke SÅ glad.

4. “Stop med at fortælle mig, at jeg kan gøre ALT muligt (freakin' ligemeget) bedre.” Skal jeg nu både gå i mere præsentabelt tøj, kunne løbe et marathon og være en bedre veninde – for at få et job som gymnasielærer?!

5. “Mener du seriøst, at jeg skal blive ved med at søge jobs, når jeg (endelig!) har fået lusket mig ind på fed arbejdsplads med start om en måned?!” Jamen, så kan jeg da også lige nå at blive lært op i den lokale pølsevogn i et par ugers tid, inden jeg skal sætte mig foran den computerskærm, som jeg er uddannet til.

6. “Jeg har pligt til at komme til alle de møder, jeg bliver indkaldt til…” Ja, men du har også pligt til at fylde din tallerken halvt op med grøntsager til hver eneste måltid, men gør du gladeligt det?!

7. “Indrømmet. Jeg er virkelig taknemmelig for at få dagpenge. Men det er altså ikke ensbetydende med, at jeg ikke hellere ville have rigtig løn.” Samme følelse som jeg fik af at få stukket en 20'er i hånden af mor, da jeg havde støvsuget stuen som 12-årig, er jo ubeskrivelig.

8. “Jeg KAN altså ikke blive ved med at udvide mit netværk ved at lave kaffeaftaler med alle mulige vigtige personer.” Så ender jeg med at drikke lige så meget kaffe som dig, og dårlig kaffe-ånde er ikke ligefrem en færdighed, jeg ønsker at have stående på mit CV.

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her