Et skridt nærmere drømmejobbet

Overvejer du at kvitte jobbet, fordi det egentlig ikke var det, du drømte om? Se, hvordan du kommer i gang her

24. februar 2015 af Sofie Korsgaard

Hver morgen tænker du, om du mon kan melde dig syg - igen. Du har ellers dejlige kollegaer og kan udføre dit arbejde med lukkede øjne. Du mangler bare nye udfordringer.

Der findes et utal af dårlige undskyldninger, der kan afholde dig fra at forfølge din drøm. Her er tre almindelige - som du godt kan droppe!

HVIS DU ER BANGE FOR, AT DU IKKE FINDER NOGET BEDRE:
Selvom du kigger på uret 37 gange om dagen, synes du selv, du var heldig, dengang du fik dit nuværende job. Og de fede jobannoncer er sjældne som lækre singlemænd, så du kan sikkert ikke finde noget bedre. Dine venner minder dig også om, at du har drømmejobbet over dem alle, og at du må være sindssyg, hvis du siger op.

Søg uopfordret: Der er flere muligheder derude, end du tror. Glem alt om opslåede stillinger. De fleste firmaer tager med glæde imod uopfordrede ansøgninger.

Prioritér dine drømme: Lav en liste over dine ti drømmejob - også selv om nogle af dem er urealistiske. Skriv derefter, hvad hvert enkelt job vil kræve af dig. På den måde finder du måske også ud af, at det, du troede, var dit drømmejob, kræver noget af dig, som du slet ikke bryder dig om at lave. Til sidst prioriterer du listen, og så er det bare at komme i gang med at sende ansøgninger.

LÆS OGSÅ Sådan kommer du igennem arbejdsløsheden

HVIS DU IKKE KAN FÅ DIG SELV TIL AT SIGE OP:
Din chef ansatte dig til dels som en tjeneste, hun giver dig fri klokken 14 om torsdagen, og hun betalte dit dyre it-kursus, hvor du ikke lavede andet end at flirte med underviseren. Du vil føle dig som et utaknemmeligt skarn, hvis du siger op.

Skab en god stemning: Alle gode chefer vil forstå, når medarbejderne gerne vil rykke videre. Men du kan selv gøre meget for at undgå en dårlig stemning. Er du vovet, og har du et godt forhold til din chef, kan du godt sige, at du vil begynde at lede efter et nyt job. Hvis du har forklaret, hvad baggrunden er, og du lægger vægt på, hvad du gerne vil opnå med et nyt job, i stedet for hvad du ikke kan lide ved dit nuværende, kan det komme dig til gode.

Vend det til din fordel: Hvis din chef er forstående, kan hun på sigt anbefale dig til andre job. Desuden vil du bevare en god relation til din arbejdsplads, hvilket kan blive nyttigt senere i din karriere.

LÆS OGSÅ Sælg dig selv til jobsamtalen

HVIS DU MENER, AT DU IKKE ER GOD NOK:
Du hører tit om fede job, men du opfylder ikke halvdelen af de krav, de stiller i annoncen, så du ville aldrig få jobbet.

Overdriv dine evner: Her kan vi lære noget af mændene, der tror, de kan magte alle opgaver. Kvinder skal vænne sig til at overdrive, når de skal sælge sig selv.

Lær af eksperterne: Kender du en, der altid får de fede job, og som er god til jobsamtaler? Så interview hende om hendes typiske jobsamtale i detaljer. På den måde kan du lære en masse.

Få inspiration fra dit idol: Har du modet, så send en mail til en, du beundrer. Spørg, om du må høre lidt om, hvordan han/hun er kommet frem i verden. De fleste mennesker vil gerne hjælpe.

Bragt første gang i Woman nr. 120