Undgå en pinlig julefrokost med disse tips
© Little Bird/ StudioCanal/ Working Title Films

Første julefrokost på arbejdet? Her er 8 ting, du ikke skal gøre

Hvem vil ikke gerne slippe for de berygtede moralske tømmermænd?

8. december 2017 af Katrine Ellen Allentoft Haslund

Julefrokosten er en af de bedste muligheder for at lære dine kollegaer bedre at kende, men denbringer dog også spørgsmålet: Hvordan kommer du helskindet igennem aftenen og undgår de moralske tømmermænd, som (næsten) uundgåeligt opstår, når du første gang skal slå dig løs sammen med kollegaerne?

Det går ikke altid helt smertefrit, men vi har 8 forslag til, hvad du IKKE skal gøre, så du forhåbentligt kan vise dit ansigt igen på mandag – uden røde ører.

1. Drikke dig alt for fuld 

Alkohol er måske godt til at tage toppen af nerverne, men hold dig til at drikke et par øl – og hold dig helt væk fra shots. Vi eeeelsker shots, men ved jo også godt, at vi ikke helt kan styre os, når de små forførere kommer ind i billedet; og du vil altså ikke være hende den nye, der kastede op til første fest eller lagde pinligt hårdt an på din (gifte) kollega... 

2. Flirte alt for meget

Selvfølgelig må du snakke med alle de søde mænd, du har lyst til, men hold det, i første omgang, sobert. Du skal trods alt kunne se dem i øjnene igen på mandag, når I alle er ædru.  

3. Vælge den helt gennemsigtige blondetop

Det er hverken en god idé at møde op i noget, der er alt for afslørende eller alt for konservativt. Hvis det er en forholdsvist ny arbejdsplads, er dine kollegaer sikkert stadig ved at danne sig et billede af dig, og så er det måske meget rart at tage det lidt stille og roligt. 

Spørg eventuelt de andre fra jobbet, hvad de tager på, så du har en idé om, hvad der er kutyme. 

4. Drikke alkohol, som du ved har en dårlig effekt på dig

Ved du, at øl sender dig direkte ud på dansegulvet, mens vodka forvandler dig fra stærk businesswoman til grædende kvinde? Så lov dig selv at holde dig til øl; der skal nok komme en ny fest, hvor dine kollegaer – når de ikke længere er nye for dig – kan se dig græde over, at du ikke kan finde din lipgloss med glitter... 

5. Holde igen med maden, fordi du har en stram kjole på

Når alkohol er involveret, så er det aldrig en god idé ikke at spise. Når det er med nye kollegaer, så er det endnu vigtigere! Det er fantastisk, når du både kan arbejde og feste med dine kollegaer, og hvis fundamentet er der, så skal det nok komme. Men i første omgang handler det bare om at have det sjovt, men uden at blive så fuld, at du kaster op, og det forebygger mad altså. 

Så du må gerne slå dig (lidt) løs – men spis lige et ekstra stykke flæskesteg inden. 

6. Lade være med at tage med

Du er selvfølgelig ikke tvunget til at tage med til julefrokost på dit arbejde, men med mindre du har andre planer, så tag med. Du lærer dine nye kollegaer at kende i en mere uformel situation; måske er det først her, I finder ud af, om I har en god kemi. Og så viser du også en interesse i dine kollegaer og arbejdspladsen.  

7. Snave midt på dansegulvet

Hvis der er god kemi mellem dig og en af dine mandlige kollegaer, så træk jer lidt væk fra festen, hvis du fornemmer, at jeres hyggelige samtale kunne føre til mere. Det er trods alt dine kollegaer, du er til fest med, og I kender ikke hinanden så godt endnu. 

Det betyder ikke, at du skal holde dig fra at kysse manden – det skal bare ikke foregå midt på dansegulvet, hvor eksempelvis din chef måske også befinder sig. 

8. Blive til den bitre ende

Det er faktisk lidt af en kunst at tage hjem på det rette tidspunkt. Du skal ikke gå for tidligt, så det virker, som om du helst ikke vil være der, men du skal heller ikke gå for sent. Som før handler det om, at dine kollegaer måske ikke kender dig så godt endnu. 

De skal selvfølgelig ikke kende dig som den kedelige, der går tidligt hjem og ikke gider dine kollegaer, men der er heller ikke en grund til at vise dem, at du er hende, der giver den liiiidt for meget gas – ikke i en arbejdsrelation.  

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.