En kvinde drømmer
En god måde at få relevant erfaring på dit CV er ved at arbejde frivilligt.© Getty Images

9 fornuftige ting, du kan bruge tiden på, mens du leder efter drømmejobbet

Måske er det tid til at få opdateret din LinkedIn-profil?

13. september 2020 af Ida Storm Frøslev Hansen

Er du jobsøgende? Synes du, det kan være svært at gennemskue, hvordan du bruger din tid mest optimalt? Så er du ikke alene! 

Det kan være svært at finde vej i den store job-jungle, og det kan være bøvlet at regne ud, hvad du selv kan gøre for at forbedre dine chancer. Derfor har vi fundet ni ting, du kan bruge ventetiden på, og som alle vil forbedre dine chancer for at score drømmejobbet. 

1. Arbejd frivilligt

En ting, vi med sikkerhed ved, der bliver kigget på, når du søger job, er dit CV. En god måde at få relevant erfaring på er ved at arbejde frivilligt. Ved at arbejde frivilligt, kan du komme til at prøve kræfter med dét, du drømmer om at score en stilling inden for. Samtidig viser du din kommende arbejdsgiver, at du har SÅ stor en interesse i den type jobs, at du bare vil arbejde med det – også selvom det er frivilligt!

Nogen tror, at frivilligt arbejde er lig med at gå og samle skrald i en park, men der findes hundredevis af vildt fede frivillig-stillinger inden for nærmest alt! Udover at frivilligt arbejde ser godt ud på CV'et, viser en undersøgelse, at folk, der arbejder frivilligt, har et bedre mentalt helbrede, end de, der ikke gør. Det er da verdens bedste argument for at arbejde frivilligt.

2. Toptun' din LinkedIn-profil

Når vi taler jobsøgning, kommer vi ikke udenom LinkedIn. Den sociale netværksside giver dig mulighed for at brande dig selv og gøre dig synlig for en potentiel ny arbejdsgiver. Derfor kan det være en fordel at have en god, personlig profil med relevante referencer og anbefalinger. 

En god idé er at følge den eller de virksomheder, du ønsker job i. Det er en god måde at få en fornemmelse af virksomheden, og ved at følge dem kan du også se, når de slår nye stillingsopslag op. 

Kvinde kigger i kamera ved computer
© Getty Images

3. Hold øje med job-hjemmesiderne – hver dag!

Vi ved godt, at det ikke altid er lige inspirerende at scrolle gennem de samme opslag på Jobnet og Jobindex hver dag, men det er vigtigt at holde sig opdateret på disse sider. 

Måske er du ikke den eneste, der ligger på lur efter netop din drømmestilling, og derfor er det vigtigt at være opmærksom på, at nogle stillingsopslag tages ned, når de har fundet den rette kandidat. Det ville være SÅ ærgerligt, at gå glip af et relevant jobopslag, og derfor anbefaler vi, at du tjekker de forskellige job-hjemmesider hver dag. Ved du ikke, hvor du skal lede? Vi har samlet syv steder, hvor du kan finde drømmejobbet.


4. Ræk ud!

En måde at skabe et større netværk og lære mere om den stilling, du går og drømmer om, er ved at invitere den eller de ud på en kop kaffe, der sidder i din drømmestilling.

Det kan virke super grænseoverskridende, men du udviser engagement og en oprigtig interesse, hvilket alle vil blive smigret af. Send dem en mail, og spørg, om du ikke må give en kop kaffe og låne 10 minutter af deres tid. På den måde, kan du få svar på alle dine spørgsmål og samtidig vise, at du har en stor interesse for virksomheden og stillingen. 

Hvis du får opsat et kaffemøde med en, der arbejder med det, du drømmer om, er det vigtigt at lytte, vise interesse og være aktiv – stil uddybende spørgsmål og spørg ind til de dele af deres arbejde, du har interesse i. 

Selv hvis personen ikke har mulighed for at mødes, behøves det ikke være et nederlag! Måske ringer dit navn en klokke for den person, hvis du engang søger job i deres virksomhed. 

5. Tag kurser

Det er en god idé er at finde ud af, hvilke systemer og strategier, de bruger på din drømmearbejdsplads, og så tage et kursus i det. På den måde vil du muligvis passe endnu bedre på den jobprofil, de søger! Hvis du er arbejdsløs, er mange af kurserne tilmed gratis! 

6. Arbejd dig op

Måske har du allerede fundet drømmejobbet men har svært ved at blive ansat? Irriterende! Men måske er der en anden vej ind. Det lyder nok ikke som det mest ophidsende at være praktikant eller elev i en virksomhed, men det kan være en gylden mulighed for at arbejde sig op i en højere stilling! Når du allerede har en fod inden for i virksomheden, har du gode forudsætninger for at lære virksomheden og medarbejderne at kende, og hvis du er god (og heldig), kan du måske blive forfremmet!

Er du allerede igang med din praktikansøgning? Se 10 gode råd til at skrive en god ansøgning.

Kvinde rækker hånden op
© Getty Images

7. Network!

Et godt netværk kan være en stor hjælp i jagten på drømmejobbet, men det kan være lidt uoverskueligt at regne ud, hvordan du bygger et godt netværk. Et sted at starte kan være at tage til et netværksmøde. Flere fagforeninger afholder netværksmøder, hvor fagforeningens medlemmer kan mødes og udveklse erfaringer. På den måde kan du udvide dit netværk og sparre med andre indenfor dit fagområde. 

Efter et netværksmøde er det en god idé at følge op på de relationer, du har skabt. Send de personer, du har talt med en mail, hvor du takker dem for deres bekendskab og tilføj dem til din LinkedIn. Til at starte med, kan det føles lidt kunstigt, men det er en enormt god måde at forstærke din nye arbejdsrelation, og vi lover dig, at det lynhurtigt kommer til at føles naturligt.

Mange mennesker samlet
© Getty Images

8. Send uopfordrede ansøgninger

Søger din drømmevirksomhed bare aldrig nye medarbejdere? Så kan det være, du skal tage sagen i egen hånd og sende en uopfordret ansøgning! 

Den uopfordrede ansøgning kan være lidt tricky, da du ikke ved, hvad virksomheden søger. Derfor er det vigtigt at være skarp på, hvad du kan tilbyde dem. Der er flere måder at skabe uopfordret kontakt til en virksomhed – det vigtigste er, at de husker dig.

En god idé kan være at ringe til virksomheden og spørge, om du må tale med en af dem, der ansætter nye. Når du får en af dem i røret, kan du fortælle om dig selv, og høre dem efter om der er nogle steder i virksomheden, hvor de mangler en med netop dine kompetencer. 

En anden idé kan være at troppe op med dit CV under armen. Er du heldig, kan det være, de byder dig indenfor til en snak, og ellers er det værste, der kan ske, at de sender dig hjem igen. Ved at troppe fysisk op, skiller du dig ud fra mængden og viser, at du gerne vil tage en chance for jobbet. 

9. Gør noget, der gør dig glad!

At gå til kurser, skrive CV og networke dagen lang kan gøre enhver rundtosset og træt! Derfor er det vigtigt at passe på dig selv, bruge noget tid på at gøre det, der gør dig glad. Er du vild med at dyrke yoga, lege med din hund eller bage kage

Ligemeget hvad du gør for at koble af, så er det vigtigt at prioritere noget tid til dig selv, så du får koblet af og renset hovedet. Derefter vil det faktisk ofte være nemmere at finde motivationen og gejsten til senere at fortsætte med at forberede dig til dit drømmejob.

Vil du have inspiration, brugbare guides og underholdning? Så tilmeld dig nyhedsbrevet her.