Kvinder highfive
© iStock

Hvis du har en yndlingskollega, så gør I helt sikkert disse 11 ting på jobbet

En vagt uden hende giver dig lyst til at melde dig syg

5. marts 2018 af Amalie Kjær Boel

Det kan være, at du kender til de hårde, lange dage på arbejdet, som nogle gange kan virke alt for uoverskuelige. Når det så er sagt, kan du også være en af de heldige, som har en yndlingskollega, som gør dine arbejdsdage til en leg – og måske er din kollega også en af dine bedste veninder uden for arbejdet!

1. Det er et ritual, at I mødes for at udveklse gossip

Det kan være, at der sket en masse nye ting, siden I havde jeres sidste vagt sammen på jobbet. Måske er det hele otte timer, at I så hinanden – wow, måske en personlig rekord? Det kan være, at I mødes til en kop morgenkaffe eller eftermiddagskaffe i personalerummet – for I bliver jo lige nødt til at diskutere det nyeste gossip og catche up. 

2. I giver hinanden råd om, hvordan jeres dag kan blive sjovere

Det kan være svært at komme gennem en dag, hvis du er steget ud af sengen med det forkerte ben eller bare hellere ville have haft en dag under dynen med Netflix. Heldigvis er din yndlingskollega din personlige opmuntringscoach – og det samme gælder den anden vej rundt.

3. Jeres beskeder på Facebook kan få jer fyret

Det er godt at få sine frustrationer ud og få dem delt med andre. Måske gør du det lidt for tit med din kollega, hvor I begge bitcher over, hvorfor jeres anden kollega ikke kan tage sig sammen med at vaske sin tallerken op, når han har haft sin frokostpause – altså hvor svært kan det være? Det kan også være, at I bare elsker at skrive om alt det drama, der sker på jeres arbejdsplads. Så længe jeres chef eller kollegaer ikke ser dem, så kan det jo ikke få jer fyret. 

Mad Men | Elisabeth Moss og Christina Hendricks
© Giphy

4. I kan læse hinandens tanker

Det bedste er, at I ved, hvad hinanden tænker! I forstår hinanden på et helt andet plan end andre. Og ikke nok med det: Hvis din yndlingskollega lige pludselig begynder at opføre sig underligt, så har du en snickers liggende i skuffen i tilfælde af, at hun bliver hangry! Og hver fredag mødes I “tilfældigvis” i fredagsbaren til en øl – det er da vist tankelæsning! 

5. I har masser af interne jokes

Jeres humor er på et helt andet plan! I formår virkelig at have det sjovt på arbejdet og viser det også gerne – det er trods alt også et godt tip til at komme i godt humør. Men alle andre forstår bare ikke, hvorfor jeres arbejde kan være SÅ sjovt. I synes i hvert fald, at I er de sjoveste mennesker i verden!

Golden Globes | Tina Fey og Amy Poehler
© giphy

6. I har overvejet at få jeres eget realityshow

I har flere gange overvejet at pitche jeres liv som et realityshow. I vil nok kunne få lige så mange seere som Keeping Up with the Kardashians – ingen tvivl om det! 

7. Det bedste ved dagen er jeres fælles frokostpause

En af de bedste ting ved jeres arbejdsdag er, når I kan holde frokostpause på samme tid! Det er jo en oplagt mulighed for at snakke endnu mere – for det gør I jo slet ikke nok i forvejen. I ender sikkert med at snakke om, hvor meget I kommer til at savne hinanden, indtil næste gang I skal på arbejde sammen! For hvad nu hvis I ikke skal se hinanden i en… hel… dag – eller længere? 

8. I bliver lykkelige, når I begge er sat på den samme vagt

Når den nye vagtplan kommer, tjekker du som det første, om du skal arbejde sammen med din yndlingskollega. Og hvis du ikke er sat på sammen med hende, så spørger du straks, om du kan bytte med de andre kollegaer som skal – og tager dem gerne helt frivilligt! Du kommer lige pludselig til at virke ekstra fleksibel med at tage vagter på dit arbejde. Og hvor heldig har du ikke lige lov til at være, hvis du har fundet din yndlingskollega på dit fuldtidsjob – som du kan se hver eneste dag? 

Hunger Games | Jennifer Lawrence
© giphy

9. En vagt uden hende giver dig lyst til at melde dig syg

Hvis du derimod ikke har en vagt med din yndlingskollega, eller hun er på sine tre ugers ferie, så overvejer du hver morgen at melde dig syg, da du ved, at dine arbejdsdage vil føles som det ene maraton efter det andet… I værste tilfælde kan du altid ringe til hende efter din arbejdsdag – hun har det højst sandsynligt på samme måde! 

10. I har lavet et kodesprog, som kun I forstår

Det kan være så træls, at jeres kollegaer ved alt, hvad I snakker om – specielt om de ting, de ikke skal vide. Så derfor har I selvfølgelig lavet et kodesprog. Det kan være, at det er vendinger eller nogle synonymer for bedste ord. I har helt sikkert et kodesprog for en lækker fyr – og måske sender I endda hinanden et blink for at sige, at han er virkelig lækker?

Emmys | Tina Fey og Amy Poehler
© giphy

11. I kender hinandens hemmeligheder

I får snakket om nogle ting sammen, som du måske normalt ikke snakker med dine veninder om. Det giver også god mening, eftersom I er sammen mindst to gange om ugen, hvis ikke mere – og derfor snakker om alt mellem himmel og jord. Du ved endda, hvad hvem hendes celebrity crush var, da hun var teenager – se, det er et ægte venskab!  

Vil du deltage i konkurrencer, læse flere spændende artikler og nyheder, så tilmeld dig nyhedsbrevet her.

Læs mere fra samme kategori