Opstart af virksomhed som forretningskvinde

28. august 2023 af Annoncør

Der er mange mennesker, der slår deres folder som iværksættere eller bare starter deres egen virksomhed op. Dette gælder også kvinder. Det kan være fordi, man har en antagelse om en forretningsidé, som man gerne vil realisere. Eller også drømmer man mere om at leve som selvstændig, hvor man selv vælger de opgaver, man vil tage, og være ens egen chef. Men man skal gøre sig nogle overvejelser, inden man starter sit liv som selvstændig forretningskvinde.

Forberedelserne til ens selvstændige liv

Man har måske sammen med veninderne leget med tanken om at starte egen virksomhed, eller man drømmer bare netop om, at der ikke er en chef, der ånder én i nakken. Dog skal man lave sine forundersøgelser, inden man søsætter sit projekt. Det kan være ved at undersøge markedet for, om der overhovedet er plads til ens idé, eller om markedet allerede er mættet.

Dernæst skal man have styr på økonomien, da det tit kan være nødvendigt at låne penge i starten for at få gang i det selvstændige liv med egen virksomhed. For at holde endnu bedre styr på økonomien kan det også være en fordel at benytte et værktøj som Dinero, der kan hjælpe med fakturering og regnskaber. 

Udliciter nogle opgaver

Nogle mennesker, der begiver sig ud i at arbejde på egen hånd, bliver overvældet over, hvor mange sideopgaver der er ved at have eget CVR-nummer (egen virksomhed). Du skal blandt andet have styr på skatteregnskabet, da Skattestyrelsen skal bruge disse oplysninger. Her er Dinero atter et godt værktøj til at få styr på flere aspekter af dette område. Hvis du har mulighed for det, kan det også være rart med en sekretær eller en medpartner i firmaet, så I kan støtte hinanden i denne rejse.

Læg en langsigtet og kortsigtet plan for firmaet

Det er godt at have drømme om, hvor man som forretningskvinde ser sig selv hende om nogle år. Men man bør også sætte sig nogle kortsigtede mål, der ikke bare handler om at udvide ens virksomhed. Man kan sætte nogle kvartalsmål eller have mål for en vis omsætning efter nogle specifikke år. Det kan også komme på tale at have en investor med i firmaet. Her kan man tit bruge den hjælp som sparring, så man kan få mere fokus på at drive virksomheden. Desuden skal man være realistisk med firmaplanerne. Sæt nogle år af til at afprøve denne drømmerejse. Hvis det ikke lykkes, så har du trods alt prøvet at udleve din drøm.