Sådan får du mere fart på dit internet derhjemme

Uanset om det er på hjemmekontoret, eller imens du streamer, at du oplever dårligt eller hakkende internet, er det virkelig irriterende. Wi-fi skal egentlig bare fungere, men der er faktisk lidt, som du selv kan gøre, hvis du gerne vil hjælpe det trådløse signal lidt på vej. Herunder har vi samlet nogle af vores bedste tips, så du kan give din internetforbindelse de bedste betingelser.

16. august 2023 af Annoncør

Hvor mange er online samtidig?

Det kommer nok ikke som en stor overraskelse, at jo flere, der bruger data, desto større risiko er der for, at internethastigheden daler. Er det kun dig og din husstand, der er på samtidig, og er internettet meget langsomt, kan det være, at I skal have en mere kraftfuld opkobling. Men måske er der andre, der benytter dit trådløse internet. Det skal de selvfølgelig ikke. Tjek derfor, om din router er password-beskyttet.

Det er i øvrigt altid en god idé at kigge nærmere på, om du har det helt rigtige internetprodukt til dine behov. Er du interesseret i at sammenligne priser og finde billigt internet, kan du trykke her.

Placér routeren hensigtsmæssigt

Befinder du og dit device jer langt fra routeren, kan det også have betydning for, hvordan internetoplevelsen er. Løsningen på dette problem er ligetil: Gå tættere på din router, eller placér din router tættere på din arbejdsstation.

Placér desuden routeren højt i stedet for på gulvet. Signalet fra routeren går ud og ned, hvilket kan have betydning for hastigheden.

Genstart routeren

Over tid vil enhver router miste ydeevne og derfor sende et svagere signal ud til din computer, mobil eller tablet. Mange oplever derfor, at de ved en simpel genstart af routeren kan få det stærke signal tilbage. Sluk routeren på stikkontakten, vent 10-20 sekunder, og tænd derefter for strømforsyningen igen. Du vil nu se, at lysdioderne arbejder for igen at opnå signal og være bindeled mellem netværket og dit device.

Når signalet igen er etableret, vil du ofte kunne mærke en forskel i internetkvalitet.

Forlæng signalet

Nogle gange er det ikke muligt at skabe kortere afstand mellem dig og din router, og måske er din bolig så stor, at signalet ikke kan nå helt ud i alle rum. Det er der heldigvis et råd til, da du kan anskaffe dig en såkaldt repeater eller wi-fi-forlænger. Med den kan du forlænge signalet fra routeren og dermed nå endnu længere ud i huset. Det kan især være en fordel, hvis du for eksempel har hjemmekontor på loftet, eller hvis der bor en teenager i kælderen.

Vær opmærksom på, at repeateren skal være i signalafstand til routeren, da repeateren ikke selv skaber signalet, men blot forlænger eller gentager det signal, som den opfanger fra routeren. En repeater er heldigvis nem at sætte op, og som regel tager det ikke mere end et par minutter, før internettet kan nå endnu længere ud og give dig og din bolig endnu mere glæde af det trådløse signal.

Når du er færdig med de nævnte forbedringer, kan du altid teste om din hastighed er blevet bedre med f.eks. denne test.