Når hjertet lyver, men alligevel overdøver fornuften

© Sofie Cramer

Jeg tror, de fleste af os hunkøn har prøvet, at en af vores veninder har fundet fyr, som vi virkelig ikke brød os om, og det kan være enormt frustrerende. Hvordan er man den bedste veninde i sådan en situation? Siger man ærligt og lettere brutalt sin mening, eller holder man sin bekymring for sig selv og håber i al hemmelighed på, at veninden en dag selv kommer til fornuft? Hvad ville man selv sætte pris på, hvis man en dag var godt i gang med at kreere en fremtid med den helt forkerte filejs? Ville man overhovedet lytte, hvis ens veninder fortalte en den skinbarlige sandhed om, hvor forkert et valg man er godt i gang med at tage?

Svaret er nej.

Hjertet kan tage fejl

Normalt lytter vi gladeligt, når vores veninder giver os gode råd. Når vi leder efter en god balsam, eller når vi skal finde det perfekte outfit til den første date, er veninders mening guld værd. Men når det kommer til kærlighed, er der én ting vi lytter til mere end dem, og det er vores hjerte.

Desværre kan hjertet også tage fejl. Dit hjerte kan fortælle dig alverdens røverhistorier, som du gladeligt sluger råt lige på stedet, og det kan give dig en hulens masse problemer. Du kan blive løjet for, manipuleret, nedbrudt og til sidst ende med slet ikke at kunne kende dig selv længere samtidig med, at dit naive fjols af et hjerte kan fortælle dig, at det er det helt rigtige for dig. 

Heldigvis har du også din fornuft. Fornuften fortæller dig ikke løgnehistorier lige som hjertet gør. Fornuften fortæller dig sandheden. Desværre er fornuften ikke lige så højtråbende og stædig som hjertet. Vi har det med at lytte til hjertet, og nogle ganger fanger vi endda hjertet i en løgn, men samtidig lytter vi alligevel, for oftest fortæller hjertet bedre historier end fornuften gør.

Et usundt forhold 

Jeg er på det seneste blevet mere og mere overbevist om, at enhver pige på et eller andet tidspunkt i sit liv, på en eller andet twistet måde, har godt af at være i et forhold med en fyr, som ikke er god for hende. Jeg tror i denne sammenhæng på, at det skal være helt skidt, før det kan blive godt. Vi er nødt til at have frosset hele vinteren, for at kunne værdsætte solens stråler, når vi kommer til sommeren, og vi er nødt til at føle skingrende sult, før vi virkelig forstår glæden ved et dejligt måltid mad. Jeg tror på, at vi er nødt til at opleve et komplet dysfunktionelt og usundt forhold som ryster os dybt i vores grundvold, før vi kan mærke, hvordan det i virkeligheden burde føles, når vi en dag finder os selv i det helt rigtige.

"Er hun masochist?"

Måske sidder der en enkelt læser eller to nu og tænker “hvad i alverden er det hun sidder og siger?! Er hun følelselsmæssig masochist eller hvad??” Hvis du er en af dem, så frygt ej, det er jeg bestemt ikke. Måske kan du ikke helt følge min tankegang, fordi du ikke selv har oplevet det belyste emne på egen krop. Hvis dette er tilfældet, så er jeg henrykt på dine vegne, for selve processen er et rent helvede. Man glemmer hvem man selv er, og svinder ind til en sørgelig afskygning af sig selv, og man oplever mere smerte, end hvad man troede var muligt.

Fornuften venter på dig

Alligevel tror jeg, at den super overbrugte kliché what doesn’t kill you makes you stronger, gør sig gældende her. Når du endelig oplever, at du er stærk nok til at lukke ørene for dit hjertes røverhistorier og endelig kommer ud af den forbandelse, som har holdt dig alt for længe i noget, som ikke var sundt for dig på nogen måde, så kan du alt. Du flyver. Du er dig selv igen og du er blevet klogere, og ikke mindst stærkere. Når du langt om længe får samlet dig modet til at ignorere dit hjertes løgne, står fornuften klar til at tage imod dig igen med åbne arme. Dit hjerte svigter dig fra tid til anden, men det gør fornuften ikke.

Gæstebloggere
Woman-læserne skriver

Velkommen til. Her kan du læse indlæg fra andre Woman-læsere præcis som dig selv. Hvis du har noget på hjerte, du gerne vil dele med os og de andre læsere, kan du kontakte os på [email protected]

 

Læs mere fra samme kategori